Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ne zna se uzrok

VIDEO/FOTO "Pola života mi je ovdje i nestaje u plamenu": Izgorjela tvornica u Bihaću, oglasila se i hrvatska Civilna zaštita

Aktualno Galerija Požar u tvornici u Bihaću Požar u tvornici u Bihaću Foto: Krajina.ba Požar u tvornici u Bihaću - 4 Požar u tvornici u Bihaću - 4 Foto: Krajina.ba Požar u tvornici u Bihaću - 3 Požar u tvornici u Bihaću - 3 Foto: Krajina.ba Požar u tvornici u Bihaću - 2 Požar u tvornici u Bihaću - 2 Foto: Krajina.ba +2 Požar u tvornici u Bihaću - 1 Galerija 1/7 >>
Veliki požar je u utorak ujutro zahvatio tvornicu Austrotherm koja se bavi proizvodnjom toplinskih izolacija u naselju Kamenica u Bihaću. Svi radnici koji su u trenutku požara bili u tvornici su se uspjeli spasiti.

Tvornicu Austrotherm, koja se bavi proizvodnjom toplinskih izolacija zahvatio je veliki požar u utorak oko sedam sati. Nalazi se u naselju Kamenica u Bihaću u BiH.

Požar u tvornici u Bihaću Požar u tvornici u Bihaću (Foto: Krajina.ba)

Adnan Beganović, glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona potvrdio je da su svi raspoloživi vatrogasni, policijski i medicinski timovi na terenu.

Zaposlenici firme koji su u vrijeme izbijanja požara bili u radnoj smjeni potvrdili su kako su se svi uspjeli spasiti i da nema ljudskih žrtava.

"Nas desetak koji smo bili u smjeni, uspjeli smo na vrijeme napustiti proizvodni pogon. Požar je izbio u minuti, tako da nismo imali vremena za spašavanje materijalnih stvari.

Požar u tvornici u Bihaću Požar u tvornici u Bihaću - 3 (Foto: Krajina.ba)

Ne mogu ni opisati kako se osjećam, jer sam 15 godina života i rada ovdje proveo. Tu sam bio od samog početka, doslovno od stvaranja firme. Pola života mi je ovdje i nestaje u plamenu", rekao je jedan od zaposlenika firme Austrotherm za Radio Bihać.

Kako navode iz Radio Bihaća, tvornica je izgorjela. Direktor tvornice Drago Rimac rekao je da se samo dio upravnih prostorija uspjelo sačuvati i da je šteta ogromna. Istaknuo je da je sreća što nitko nije stradao, a u samoj tvornici bilo je zaposleno 47 ljudi.

Proizvodi iz tvornice su se prevozili u Hrvatsku i Sloveniju. Rimac je dodao da su vlasnici - Austrijanci obavješteni o slučaju te da su na putu prema Bihaću.

Požar u tvornici u Bihaću Požar u tvornici u Bihaću (Foto: Krajina.ba)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POD KONTROLOM FOTO/VIDEO Buknuo požar nakon eksplozije silosa u Velikom Bukovcu: "Pitanje je kolika će biti ukupna šteta"

Mještani naselja Turija, Vrsta, Izačić, Kamenica, Vikići, Bugar, Gata i Zlopoljac su obavješteni da zbog velike količine dima izbjegavaju do daljnjeg boravak na otvorenom i da zatvore prozore.

Nacionalni stožer: Nema opasnosti od širenja štetnih tvari

Operativni centar civilne zaštite Ravnateljstva civilne zaštite kontaktirao je Centar 112 Bosne i Hercegovine u Sarajevu vezano uz požar.

"Prema dobivenim informacijama, požar je pod kontrolom vatrogasaca i jedinica civilne zaštite te nema opasnosti od širenja štetnih tvari za građane Republike Hrvatske. Ravnateljstvo civilne zaštite je u slučaju potrebe ponudilo pomoć", izvijestili su iz Nacionalnog stožera.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene