Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dožupan Šimić traži Fucshsovu ispriku virovitičkim srednjoškolcima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Virovitičko-podravski dožupan Zvonimir Šimić (HSP) zatražio je danas javnu ispriku državnog tajnika za visoko školstvo Radovana Fucshsa zbog njegovih jučerašnjih izjava na prosvjedu srednjoškolaca u Virovitici.

U otvorenim pismima koja je uputio ministru znanosti, obrazovanja i športa Draganu Primorcu i državnom tajniku Fucshsu, dožupan Šimić kaže kako je neugodno iznenađen Fuksovim "ponižavajućim komentarima i nesmotrenim izjavama naspram učenika, uvođenjem politike u cijeli slučaj". 

Pročitajte i ovo Autobusna nesreća, ilustracija U samo dva dana Nova autobusna nesreća u Njemačkoj: Ozlijeđeni deseci učenika Vinko Filipović - 2 Prvi dan nacionalnih ispita Mogu li nacionalni ispiti za osmaše riješiti inflaciju odlikaša? "Uveo bih strane jezike, iznenađujuće je što ih nema"

>> Napokon jedna generacija koja se ne da 'vući za nos'!

Fuchs je jučer, kako su prenijeli mediji, ocijenio da pitanja dostavljena Ministarstvu obrazovanja o državnoj maturi nisu pisali učenici nego netko tko njima manipulira. 

Rekao je i kako nije riječ o prosvjedima jer se odazvao relativno mali broj učenika.

"Smatram da je počinjen grubi propust prema mladim ljudima koji su samo željeli znati više nego što im je g. Fuchs zajedno sa svojim suradnicima bio u mogućnosti obrazložiti...Otvoreno pismo shvatite kao čin dobre namjere odnosno pokušaj izglađivanja učinjenog propusta od strane predstavnika ministarstva kojem ste na čelu, tim više što ste svojim jučerašnjim obraćanjem srednjoškolskim učenicima dali za pravo njihovom nastojanju da o svojoj budućnosti i obavezama doznaju više", stoji u otvorenom pismu ministru Primorcu, a iste su ocjene i u pismu upućenom Fuksu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene