Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što će jesti nekadašnji društveni vrh?

Doznajte božićni meni u Remetincu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kuhari zatvora u Remetincu pred sobom imaju vrlo izazovan zadatak pripreme božićnog ručka za nekadašnju kremu hrvatskog društva.

Stručnjaci stručnjaci Prehrambeno-tehnološkog fakulteta ovog će Božića krojiti poseban meni za ugledno društvo u Remetincu, od bivšeg premijera Ive Sanadaera, do najnovijeg rezidenta, Nadana Vidoševića, bivšeg šefa HGK.

Pročitajte i ovo Jadranka Sloković (Foto: Dnevnik.hr) Jadranka Sloković Odvjetnica nije znala da je Sanader u bolnici: ''Bio je na visokim temperaturama u ćeliji okrenutoj prema suncu'' Ivo Sanader (Foto: Dnevnik.hr) šest godina iza rešetaka Pravomoćna presuda u aferi Planinska: Sanader čeka ovrhu i odluku gdje će služiti zatvorsku kaznu

Kuhari međutim neće moći dati svojoj kreativnosti da dođe do izražaja, jer hranu zatvorenika uređuju posebni pravilnici i normativi Ministarstva pravosuđa. Dakle, obroci moraju biti primjereni dobi i zdravstvenom stanju zatvorenika, naravi posla što ga zatvorenik obavlja, ako ga obavlja, te njegovim vjerskim i kulturnim zahtjevima, prenosi Slobodna Dalmacija.

Vidoševiću produžen pritvor, evo zašto!

Meniji koje ovog Božića preporučuju navedeni stručnjaci svode se na dva izbora, dijetalni i 'krepkiji'.

Dijetalni meni na Badnjak zatvorenicima za doručak nudi kakao i zdenka namaz. Za ručak su predviđeni riblji štapići, grah salata i voće, a večera donosi puding i sir gaudu. zatvorenici koji i rade na nekim poslovima imaju pravo i na gablec, ribu iz konzerve.

Božić po dijetalnom meniju donosi čaj i mliječni namaz za doručak, pileće pečenje, tijesto s povrćem i kolač, a večera miješanu salatu, safalade, kuhano jaje i voće. Za gablec će se služiti obične hrenovke sa senfom.

Onaj 'krepkiji' meni na Badnjak izgleda identično kao i dijetalni, no razlike su u meniju za Božić. Za doručak tu su čaj i mliječni namaz, za ručak pečena svinjetina, tijesto s povrćem i kolač, te za večeru, kuhana jaja, šunka, miješana salata i voće. Gablec ne poznaje dijetalne i 'krepke' menije pa ostaje isti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene