Stručnjaci stručnjaci Prehrambeno-tehnološkog fakulteta ovog će Božića krojiti poseban meni za ugledno društvo u Remetincu, od bivšeg premijera Ive Sanadaera, do najnovijeg rezidenta, Nadana Vidoševića, bivšeg šefa HGK.
Kuhari međutim neće moći dati svojoj kreativnosti da dođe do izražaja, jer hranu zatvorenika uređuju posebni pravilnici i normativi Ministarstva pravosuđa. Dakle, obroci moraju biti primjereni dobi i zdravstvenom stanju zatvorenika, naravi posla što ga zatvorenik obavlja, ako ga obavlja, te njegovim vjerskim i kulturnim zahtjevima, prenosi Slobodna Dalmacija.
Vidoševiću produžen pritvor, evo zašto!
Meniji koje ovog Božića preporučuju navedeni stručnjaci svode se na dva izbora, dijetalni i 'krepkiji'.
Dijetalni meni na Badnjak zatvorenicima za doručak nudi kakao i zdenka namaz. Za ručak su predviđeni riblji štapići, grah salata i voće, a večera donosi puding i sir gaudu. zatvorenici koji i rade na nekim poslovima imaju pravo i na gablec, ribu iz konzerve.
Božić po dijetalnom meniju donosi čaj i mliječni namaz za doručak, pileće pečenje, tijesto s povrćem i kolač, a večera miješanu salatu, safalade, kuhano jaje i voće. Za gablec će se služiti obične hrenovke sa senfom.
Onaj 'krepkiji' meni na Badnjak izgleda identično kao i dijetalni, no razlike su u meniju za Božić. Za doručak tu su čaj i mliječni namaz, za ručak pečena svinjetina, tijesto s povrćem i kolač, te za večeru, kuhana jaja, šunka, miješana salata i voće. Gablec ne poznaje dijetalne i 'krepke' menije pa ostaje isti.
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook
-
zločinačko udruženje
Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije
-
U policijskoj postaji
Šokantno otkriće: Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke nije umro prirodnom smrću?
-
Za Dnevnik Nove TV
Ivana Petrović istaknula dvije mogućnosti i poručila: "Nitko nema pravo udariti na ustavni poredak Hrvatske"