Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dosadna i monotona vožnja

Ravnica na kojoj su poginuli Lambaša i Proeski: Cesta na kojoj je u nedjelju život izgubilo 10 osoba za mnoge je već bila kobna

Aktualno Galerija Prometna nesreća na autocesti A3 - 1 Prometna nesreća na autocesti A3 - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Prometna nesreća na autocesti A3 - 2 Galerija 1/2 >>
Prometna nesreća pored Slavonskog Broda, koja se dogodila u nedjelju u ranim jutarnjim satima, nije jedina nesreća sa smrtnim ishodom na tom dijelu autoceste. Ravnica je bila kobna za brojne putnike, među kojima su makedonski glazbenik Toše Proeski te hrvatska glumica Dolores Lambaša. Mnogi su taj dio ceste nazvali – Posavski trokut.

Kobni 211. kilometar nekadašnjeg autoputa "Bratstva i jedinstva" u nedjelju je odnio 10 života. Prije 14 godina, nešto dalje od tog mjesta poginuo je i pjevač Toše Proeski. Njegov je automobil zbog neprilagođene brzine podletio pod prikolicu kamiona.

Na istoj je autocesti šest godina poslije poginula glumica Dolores Lambaša. Automobil u kojem se nalazila udario je u drugo osobno vozilo i oba su se prevrnula.

"Vozilo je sletjelo na travnatu površinu i prevrnulo se na krov, a pritom je iz vozila ispala 32-godišnja putnica", objasnila je tada Kata Nujić iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Mladi sportaši kod Brodskog Stupnika prije 11 godina jedva su spasili živu glavu nakon što se zbog električnog kvara zapalio autobus. U panici, bosi i u majicama kratkih rukava, uspjeli su pobjeći iz plamtećeg vozila koje je u desetak minuta pretvoreno u pepeo.

Monotona i nezahtjevna dionica

Autocesta A3 vozačima je monotona i dosadna. Radi se o dugom putovanju ravnicom koje zna biti kobno.

"Ravne, dugačke dionice cesta i autocesta opasne su jer kod vozača mogu izazvati zamor. Cesta A3 nema zavoja, nema tunela. A1 je nešto drugačija prema Dalmaciji jer je više zavojita, ima tunela i na neki je način zahtjevnija za vozače", rekao je prometni stručnjak Marko Šoštarić.

Pročitajte i ovo Marta Rosaj POTRESNA ISPOVIJEST ZA DNEVNIK NOVE TV Preživjela putnica iz autobusa u suzama nakon trenutaka strave: "To je bilo nešto strašno, dogodilo se za minutu. Gledam gdje su mi sin, unuk..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vozač uhićen Policija objavila kako je došlo do teške prometne nesreće kod Slavonskog Broda, u kojoj je život izgubilo 10 ljudi: "Ozlijeđenima je pružena i psihološka pomoć"

Vozač kamiona na istoj je dionici prije dvije godine, umoran i pod utjecajem tablete za smirenje, udario u teretno vozilo HAC-a pa uletio na parkiralište benzinske postaje. Tada je ugašen život dviju djevojčica i jedne mlade žene.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene