Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u Parizu

Tomašević i Vitalij Kličko potpisali sporazum o suradnji: "Zagreb čvrsto stoji uz Kijev u borbi za slobodu"

Tomislav Tomašević i Vitalij Kličko
Tomislav Tomašević i Vitalij Kličko Foto: Grad Zagreb
Sporazum između Zagreba i Kijeva je potpisan na marginama Sastanka na vrhu europskih gradonačelnika, čiji je domaćin gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i gradonačelnik ukrajinskog Kijeva Vitalij Kličko potpisali su danas u Parizu Sporazum o prijateljstvu i suradnji, priopćeno je u subotu iz zagrebačke gradske uprave.

 

Sporazumom su se dvojica gradonačelnika obvezala na čvršću suradnju između Zagreba i Kijeva na temama održivog razvoja, posebno na području gospodarstva, javnog prijevoza, zaštite okoliša, obrazovanja, sporta, turizma, zdravstva i kulture.

Pročitajte i ovo Očevid u Zagrebu gdje je sin ubio majku Užas u Zagrebu FOTO Ovo je kuća u kojoj je ubijena žena: Uhićen njezin sin

"Grad Zagreb stoji čvrsto uz Grad Kijev i građane Ukrajine u njihovoj borbi za slobodu i demokraciju. Drago mi je što ćemo sklapanjem ovog sporazuma biti u mogućnosti razviti konkretne zajedničke projekte od kojih će koristi imati građani oba naša grada”, izjavio je zagrebački gradonačelnik Tomašević prilikom potpisivanja sporazuma.

Odluku o sklapanju Sporazuma donijela je Gradska Skupština Zagreba na svojoj sjednici u studenom 2023. godine.

Sporazum je potpisan na marginama Sastanka na vrhu europskih gradonačelnika, čiji je domaćin gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo.

Pročitajte i ovo Potres kod Petrinje tlo ne miruje Potres kod Petrinje: "Grmljavina"

Sastanku prisustvuju gradonačelnici Pariza, Kijeva, Kopenhagena, Sarajeva, Istanbula, Tirane, Reykjavika, Atene i Zagreba.

Skup se održava u sklopu proslave Dana Europe i posvećen je ulozi gradova u nošenju s glavnim izazovima u europskim demokracijama, priopćeno je iz Grada Zagreba.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene