Nikad prežaljena

Tužno sjećanje na jednu od najljepših Hrvatica: Pred njom je bila blistava karijera, no život joj je prerano ugašen u prometnoj nesreći

Dolores Lambaša (FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Dolores Lambaša (FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Dolores Lambaša (FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Grob Dolores Lambaše (FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL) +0 Dolores Lambaša (FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL) Galerija

Dolores Lambaša, koja je preminula prije više od sedam godina, ovog bi ponedjeljka proslavila 40. rođendan.

Dolores Lambaša slovila je za jednu od najljepših domaćih glumica i Hrvatica općenito, no njezin je život prerano ugašen u prometnoj nesreći koja se zbila prije više od sedam godina.

Pogledaj i ovo Dolores Lambaša i Amir Kazić Leo Predivna je bila Pojavile se zaboravljene fotografije nikad prežaljene Dolores Lambaše, dvije godine prije strašne tragedije snimila je pjesmu s našim popularnim pjevačem

Nikad prežaljena glumica ovog bi ponedjeljka proslavila okrugli 40. rođendan, povodom čega smo se prisjetili njezine tragične životne priče.

Dolores je rođena u Šibeniku 29. ožujka 1981. godine, gdje je završila Jezičnu gimnaziju i Glazbenu školu. Njezin život obilježio je glumački rad na televiziji, filmu i u kazalištu. Glumila je u serijama "Najbolje godine", "Zakon ljubavi", "Zauvijek susjedi" i mnogim drugima, a zapaženu je ulogu ostvarila u filmu "Vjerujem u anđele", koji joj je osobno bio i najdraži. Publiku je osvojila osmijehom i karizmom te je pred sobom imala perspektivnu glumačku karijeru.

Osim po svojim glumačkim ostvarenjima, u javnosti je bila poznata i po ljubavnim vezama sa starijim kolegama Ivom Gregurevićem i Franom Lasićem te poduzetnikom Josipom Dikanom Radeljakom.

Vezu s 29 godina starijim Gregurevićem započela je kada je imala 21 godinu. Par je i živio zajedno, a glumac je tada govorio da ga je Dolores osvojila glumačkim talentom, no prekinuli su nakon pet godina. Lambaša se zatim vratila k roditeljima u Šibenik, a u jednom je intervjuu otkrila kako je Ivo bio njezina velika ljubav te da joj je bilo jako teško nakon prekida, kojem su navodno kumovale brojne burne svađe.

Utjehu je tada pronašla u Frani Lasiću, koji je od nje bio stariji 30 godina, a njihova veza potrajala je dvije godine. Sreću je zatim potražila s Dikanom i to joj je bila posljednja veza, potrajala je četiri godine, no burno je završila nekoliko mjeseci prije njezine smrti.

U noći 23. listopada 2013. godine izgubila je život u prometnoj nesreći kao suvozačica automobila kojim je upravljao njezin kolega Stojan Matavulj.

Njih dvoje tada su se vraćali iz Beograda s kazališne predstave, a pri povratku su odlučili posjetiti glumčeva prijatelja Željka Sladetića u Iloku. Tamo su, nakon obilaska vinskog podruma i zabave, odlučili prenoćiti, no onda su, iz još nepoznatih razloga, usred noći ipak odlučili krenuti na put.

Automobil je sletio s autoceste kraj Slavonskog Broda zbog prevelike brzine, a Lambaša je zadobila teške ozljede. Hitno su je prevezli u bolnicu, no, nažalost, nakon nekoliko sati izgubila je bitku za život.

"Ja vam moram reći da je Dolores Lambaša umrla i praktički smo od prijama u bolnicu neprekidno vršili mjere reanimacije. Trauma je bila preteška, nespojiva sa životom", izjavila je tada doktorica Branka Sabolić-Kormendy iz slavonskobrodske bolnice. Po tijelo je došao njezin otac Đuro, a sahranjena je u rodnom Šibeniku.

Matavulj je zbog nesreće je osuđen na godinu dana zatvora, no zbog uzornog ponašanja na slobodu je pušten nakon osam mjeseci, a obitelj i prijatelji glumice bili su i više nego razočarani takvom presudom. Kao uzroci nesreće navedeni su umor, neprilagođena brzina i alkohol.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Simon Baker i Rebecca Rigg (Foto: Profimedia) Simon Baker i Rebecca Rigg (Foto: Profimedia) +0 Simon Baker i Rebecca Rigg (Foto: AFP) Celebrity Bez ijedne afere i skandala, a onda šok! Neodoljivi šarmer potvrdio vezu s 15 godina mlađom djevojkom

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene