Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozač uhićen

Policija objavila kako je došlo do teške prometne nesreće kod Slavonskog Broda, u kojoj je život izgubilo 10 ljudi: "Ozlijeđenima je pružena i psihološka pomoć"

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u 6:19 sati smrtno je stradalo deset osoba, a 15 je teško ozlijeđeno.

Iz PU brodsko-posavske izvijestili su o detaljima teške prometne nesreće koja se jutros dogodila na autocesti A3 kod Slavonskog Broda.

Pročitajte i ovo Kombi s migrantima Odbio se zaustaviti Optužen Moldavac koji je divljao po Zagrebu u kombiju punom migranata Ilustracija Završen očevid U Slavonskom Brodu pijani vozač izazvao tešku prometnu nesreću: Jedna je osoba poginula

"Operativno komunikacijski centar Policijske uprave brodsko-posavske, jutros u 6 sati i 19 minuta, zaprimio je dojavu o prometnoj nesreći na autocesti A3 Bregana-Lipovac, na južnom prometnom traku, kod Slavonskog Broda u kojoj je nekoliko osoba smrtno stradalo, dok je više ozlijeđeno.

Policija je očevidom, uz nazočnost državnog odvjetnika, utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da je 52-godišnji državljanin Kosova upravljao autobusom kosovskih nacionalnih i registarskih oznaka, južnom kolničkom trakom autoceste A3 Bregana-Lipovac iz smjera zapada u smjeru istoka. Dolaskom do 211. kilometra autoceste A3, vozač se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je vozilom prešao na travnatu površinu, a potom je došlo do prevrtanja autobusa na bočnu stranu. Na mjestu događaja intervenirali su i pripadnici vatrogasnih postrojbi i društava, radi izvlačenja tijela unesrećenih. U ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradalo 10 osoba, 15 osoba je zadobilo teške tjelesne ozljede, dok je 30 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede. Ozlijeđene osobe su prevezene u bolnicu u Slavonskom Brodu na ukazivanje liječničke pomoći, gdje su zadržane na daljnjem liječenju.

U vremenu od 7,40 sati, dionicom autoceste A3 promet je bio zatvoren i preusmjeravan obilazno te je u 11,35 sati pušten jednom prometnom trakom. U 10,40 sati, 52-godišnji vozač autobusa je uhićen te će, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 227 Kaznenog zakona Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom i nadležnom državnom odvjetništvu", izvijestili su iz PU brodsko-posavske.

Stanje ozlijeđenih nepromijenjeno

Iz Slavonskog Broda za Vijesti Nove TV javila se reporterka Barbara Štrbac koja je izvijestila kako je stanje ozlijeđenih pacijenata nije promijenilo te nema pogoršanja. 

"Reakcija hitnih službi bila je promptna kao i suradnja policije, vatrogasaca i ostalih službi. Hitna pomoć je na mjestu nesreće bila u roku od 11 minuta, a ukupno 11 timova Hitne pomoći izašlo je na teren. Sve je odrađeno pod epidemiološkim mjerama, a ozlijeđenim putnicima pružena je i psihološka pomoć zbog šoka", izvijestila je Barbara Štrbac.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene