Nakon slučaja prve tajnice u Veleposlanstvu u Berlinu Elizabete Mađarević koja je suspendirana zbog rasističkih ispada otvorilo se pitanje treba li pojačati kontrolu zapošljavanja u veleposlanstvima. Odgovor je pokušao, ali dosita pokušao, dati ministar vanjskih poslova Goradn Grlić Radman.

Galerija


Prva tajnica u Veleposlanstvu u Berlinu Elizabeta Mađarević svojim je ispadima o ''bijeloj Europi'' šokirala javnost. Nakon što su mediji razotkrili što je sve Mađarević pisala po društvenim mrežama, suspendirana je i prijeti joj - otkaz!

Vezani članci HUP ocijenio Vladu dvojkom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Hrvatska udruga poslodavaca rad Vlade ocijenila dvojkom: "Misle da su napravili puno, ali nisu napravili dovoljno" Sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Sastao se Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem: Dosad ugovoreni projekti vrijedni 11,3 milijarde kuna

Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov uoči užeg kabineta Vlade pitala je ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana treba li pojačati kontrolu zapošljavanja u veleposlanstvima i konzulatima. Budući da ga je teško prepričati, odgovor ministra prenosimo u cijelosti:

''Čujte, svugdje ima i određenih... Mi smo živa zajednica i svi mi želimo raditi, pridonositi, unaprijediti službu, tako da svi oni eventulani propusti bit će u svakom slučaju razmatrani, a nama je u interesu imati jednu dostojnu službu vanjskih poslova, hrvatsku službu vanjskih poslova, tako da ćemo raditi...'', odgovorio je inoministar.

Na pitanje nisu li ovaj propust otkrili mediji, Radman je odgovorio:

''Ha, čujte, znate, pazite, sad je, tu je, tu je jako puno nekih novih elemenata i okolnosti, znate. Digitalizacija je suvremena i donosi dakle i neke nove isto tako zamke. U svakom slučaju, ono što sam rekao, diplomat koji je upućen u zemlju primateljicu je 24 sata diplomat i on zastupa interese, državne interese Vlade Republike Hrvatske, a i svaki državni službenik koji dolzi u Ministarstvo vanjskih poslova potpisuje upravo tu... evo ga. Žurim, čujte, počet će sastanak, znate ovaj oprostite'', rekao je Gordan Grlić Radman.

Na kraju je rekao da se Predsjednica i premijer još nisu dogovorili oko njegova nasljednika, ali da je izbor u tijeku.