Nakon slučaja prve tajnice u Veleposlanstvu u Berlinu Elizabete Mađarević koja je suspendirana zbog rasističkih ispada otvorilo se pitanje treba li pojačati kontrolu zapošljavanja u veleposlanstvima. Odgovor je pokušao, ali dosita pokušao, dati ministar vanjskih poslova Goradn Grlić Radman.

Galerija


Prva tajnica u Veleposlanstvu u Berlinu Elizabeta Mađarević svojim je ispadima o ''bijeloj Europi'' šokirala javnost. Nakon što su mediji razotkrili što je sve Mađarević pisala po društvenim mrežama, suspendirana je i prijeti joj - otkaz!

Vezani članci Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata, i Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) Krešimir Sever o referendumu: "Potpise ne možemo ni u kojim uvjetima povući. Ako je Vlada ovim kupovala vrijeme, na ulice idemo i prije" Sjednica Vlade (Foto: Pixsell,Goran Stanzl) Plenković očekuje izvješće o privođenju novinara: "Sloboda govora i medija temelj svakog demokratskog društva"

Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov uoči užeg kabineta Vlade pitala je ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana treba li pojačati kontrolu zapošljavanja u veleposlanstvima i konzulatima. Budući da ga je teško prepričati, odgovor ministra prenosimo u cijelosti:

''Čujte, svugdje ima i određenih... Mi smo živa zajednica i svi mi želimo raditi, pridonositi, unaprijediti službu, tako da svi oni eventulani propusti bit će u svakom slučaju razmatrani, a nama je u interesu imati jednu dostojnu službu vanjskih poslova, hrvatsku službu vanjskih poslova, tako da ćemo raditi...'', odgovorio je inoministar.

Na pitanje nisu li ovaj propust otkrili mediji, Radman je odgovorio:

''Ha, čujte, znate, pazite, sad je, tu je, tu je jako puno nekih novih elemenata i okolnosti, znate. Digitalizacija je suvremena i donosi dakle i neke nove isto tako zamke. U svakom slučaju, ono što sam rekao, diplomat koji je upućen u zemlju primateljicu je 24 sata diplomat i on zastupa interese, državne interese Vlade Republike Hrvatske, a i svaki državni službenik koji dolzi u Ministarstvo vanjskih poslova potpisuje upravo tu... evo ga. Žurim, čujte, počet će sastanak, znate ovaj oprostite'', rekao je Gordan Grlić Radman.

Na kraju je rekao da se Predsjednica i premijer još nisu dogovorili oko njegova nasljednika, ali da je izbor u tijeku.