Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog odštete za sušu

DORH podigao optužnicu protiv Stipe Gabrića Jamba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv gradonačelnika Metkovića Stipe Gabrića Jamba i aktualnog pročelnika metkovskog odjela za gospodarstvo Milorada Dodiga.

Optužnicom protiv gradonačelnika Metkovića Stipe Gabrića Jamba i pročelnika metkovskog odjela za gospodarstvo Milorada Dodiga tereti ih se za počinjenje kaznenog djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja zloupotrebom ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podignuta optužnica Užas u Bjelovaru: 55-godišnja žena ostavila majku u teškim uvjetima i iskorištavala ju Slika nije dostupna Zbog sadnica maslina Pokrenuta istraga protiv Stipe Gabrića Jamba!

>> Stipe Gabrić Jambo ispitan u USKOK-u?

Predsjednik Općinskog suda u Metkoviću Ante Bebić za Dubrovački vjesnik potvrdio je da je optužnica protiv Jamba i Dodiga stigla 31. prosinca prošle godine. Jambo i Dodig optuženi su da su tijekom studenog i prosinca 2003. godine kao pomoć građanima koje je pogodila suša isplatili 1,38 milijuna kuna. Od države je grad Metković, međutim, za isplatu pomoći dobio 5,59 milijuna kuna.

Razliku su trebali vratiti državi, ali to nisu učinili, već su popis sušom oštećenih građana dopunili imenima 161 osobe te su razliku od četiri milijuna kuna raspodijelili na njih. U optužnici se, pak, navodi da su te naknadno navedene osobe prijavu za dobivanje pomoć poslale nakon što su prošli rokovi. Od njih se tražilo da se sukladno tome odreknu dobivenog iznosa u korist grada Metkovića, što je Gradu donijelo nezakonitu dobit od 4 milijuna kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene