Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

USKOK je od banaka i Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa pribavio i drugu relevantnu dokumentaciju.


Državno odvjetnišvo priopćilo je kako je istragom utvrđeno da u postupku odobravanja kredita HBOR-a Facta Veri d.o.o. u suvlasništvu Branka Šegona, bivšeg pomoćnika ministra financija nisu utvrđeni elementi kaznenog djela.

Vezani članci Uzdolje: U kafiću napali ljude koji su gledali utakmicu (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) - 6 DORH se žalio na odluku o puštanju desetorice osumnjičenih za napad na Srbe u Uzdolju Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 USKOK provodi veliku istragu zbog primanja mita: Osumnjičena i dvojica ravnatelja nacionalnih parkova

USKOK je, nakon medijskih napisa u kojima se ukazivalo na moguće nezakonitosti i pogodovanje u postupku odobravanja kredita društvu Facta Vera d.o.o. od strane HBOR-a, Policijskom nacionalnom USKOK-u naložio provođenje kriminalističkog istraživanja tijekom kojeg je pribavljena obimna poslovna dokumentacija te su obavljeni obavijesni razgovori.

Povjerenstvo: Šegon je u sukobu interesa! Linić: Svoj je posao radio odgovorno

Osim toga je USKOK od banaka i Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa pribavio i drugu relevantnu dokumentaciju.

Iz svih prikupljenih podataka proizlazi da su u postupku odobravanja kredita društvu Facta Vera d.o.o. nadležna tijela HBOR-a postupala na isti način kao i u drugim slučajevima te da je postupanje HBOR-a bilo u skladu sa internim propisima i procedurama banke koja nisu mijenjana za potrebe odobrenja kredita tom društvu.

Linić mora predočiti što sve Šegon radi u Ministarstvu financija!

Slijedom navedenog, u predmetnom slučaju nisu utvrđeni elementi kaznenog djela.

Budući da su u postupanju društva Facta Vera d.o.o. kao pravne osobe i Tonia Šegona kao odgovorne osobe u pravnoj osobi utvrđeni elementi prekršaja iz čl. 50. st. 2. u vezi st. 3. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu će protiv društva Facta Vera d.o.o. i Tonia Šegona podnijeti optužni prijedlog.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook