Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kandidirat će se za župana

Grubišić: U Splitu vlada rasulo, neka rupe krpaju oni koji su ih napravili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik Ivan Grubišić, kojemu ankete daju veliku prednost ako bi se kandidirao za gradonačelnika Splita, zainteresiran je za poziciju splitsko-dalmatinskog župana, dok bi splitske probleme prepustio strankama koje su ih i stvorile.

Don Ivan Grubišić kandidirat će se za župana splitsko-dalmatinskog. Bit će nositelj listi za Gradsko vijeće Splita i Županijsku skupštinu, a unatoč velikim izgledima koje mu daju ankete, u utrku za gradonačelnika Splita - neće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još ne zna ide li na lokalne izbore Grubišić: Izgleda da sam ja sada u modi u Splitu Slika nije dostupna Nakon Keruma EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE Doznajte koga Splićani žele za gradonačelnika

'Senat Saveza za etičku i građansku Hrvatsku sastat će se koncem tjedna, a ja sam im se voljan staviti na raspolaganje ukoliko odluče kandidirati me za župana', izjavio je don Ivan Grubišić.

>> Grubišić: Izgleda da sam ja sada u modi u Splitu

'S obzirom na sve što se događalo, odlučio sam ne kandidirati se za gradonačelnika Splita nakon rasula koje vlada u gradu i velike rupe u proračunu. Neka je krpaju i izvlače se stranke koje su je i napravile', poručio je don Grubišić i zaključio kako mjesto župana također znači križ.

'Je li lakši od križa gradonačelnika Splita, vidjet ćemo. Križ je, sigurno', zaključio je Grubišić koji će pokušati nakon 20 godina neprekinute vladavine skinuti HDZ s vlasti u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Oni će najvjerojatnije u utrku za župana sa Zlatkom Ževrnjom, uspješnim načelnikom Općine Dugopolje.

Što se tiče SDP-a, oni svog kandidata još nisu objavili. Javna je tajna da su don Ivanu Grubišiću nudili zajednički izlazak na izbore i mjesto župana ako on podrži njihovog Ivu Baldasara u utrci za gradonačelnika. Don Ivan odbija mogućnost predizborne koalicije s nekom strankom, ali politički kuloari nagađaju kako nije isključeno da je dogovor već postignut i da SDP neće imati kandidata za župana, a Savez za građansku Hrvatsku neće kandidirati gradonačelnika Splita.

No, je li uistinu tako, tek će se vidjeti. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene