Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Previranja u stranci

Dnevnik Nove TV u posjedu dokumenata koji demantiraju premijera Plenkovića: Ličkog poduzetnika ipak su upisali u HDZ, bio i u stranci

Joso Mraović na popisu HDZ-ovaca (Dnevnik.hr)
Joso Mraović na popisu HDZ-ovaca (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija Ponovno u HDZ-u ili ne? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Ponovno u HDZ-u ili ne? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Joso Mraović na popisu HDZ-ovaca (Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Lički poduzetnik Josip Joso Mraović, javnosti poznat zbog slučaja s američkom košarkašicom koja ga je optužila za bludne radnje, tvrdi da je član HDZ-a. Premijer Andrej Plenković to demantira. No, samog šefa HDZ-a demantiraju papiri u čijem je posjedu Nova TV posjedu. Prema njima, stranka ga je ipak bila ponovno upisala u članstvo.

Nakon 17 godina ponovno je u HDZ-ovim redovima. Josip Joso Mraović kaže da još ima člansku iskaznicu stranke, koju je u Gospiću i sam osnivao.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u

"Ja sam član HDZ- a od 1990. godine, nikad nisam otišao iz HDZ-a. Nisam imao nikakvo članstvo ponovno, ni nikakvu aktivaciju", tvrdi poduzetnik Joso Mraović.

U HDZ-u, koji ga još 2001. automatski isključio zbog kandidature na drugoj listi vlada posve druga priča. "Gospodin nije član HDZ –a već dugi niz godina", sa sigurnošću tvrdi premijer Andrej Plenković.

Pod povećalom javnosti Mraović se, podsjećamo, našao zbog navodnih bludnih radnji za koje ga je optužila američka košarkašica Illishe Jarrett i obrazloženja presude. Odslužio je kaznu od 20 mjeseci zatvora.

Premijera Plenkovića demantiraju dokumenti iz gospićkog HDZ-a do kojih je došla Nova TV. Iz njih je vidljivo da je Mraovićevo ime još ovaj tjedan bilo u bazi članstva. Službene potvrde o tome nema, ali iz dokumentara proizlazi da su ga ponovno primili u stranku, u kojoj je i viđen.

"Ništa, svratio da vidim što se događa i otišao. Mislio sam pomoći, ali vidim da se ne isplati. Neću i gotovo, priča završena. Jesam član, i dalje smatram da jesam, neka priča tko god što želi", govori Josip Mraović o svom posjetu stranci.

Joso Mraović na popisu HDZ-ovaca (Dnevnik.hr) Ponovno u HDZ-u ili ne? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Početkom rujna izbori

U međuvremenu je mogao biti izbrisan. Iz gospićkog ogranka, iz kojeg su cijeli dan o tome stizale zbunjujuće poruke, nisu ništa rječitiji.

Dobiveno je tek priopćenje povjerenika Županijskog odbora HDZ-a Ličko-senjske županije Darka Nekića u kojem stoji da "osoba koja je isključena ili je istupila iz HDZ-a može ponovno postati član jedino uz prethodnu suglasnost Visokog časnog suda. A Visoki časni sud HDZ-a nije zaprimio nikakav zahtjev za (ponovno) pristupanje Josipa Mraovića, niti je o njemu raspravljao".

Stranačka previranja ne čude, obzirom na to početkom rujna kreću izbori u ličkom HDZ-u, kako u gradu, tako i u županiji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene