Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak HDZ-a Ličko-senjske

Plenković iz Like o aferi SMS i Milijanu Brkiću: "Sve ove afere treba do kraja rasvijetliti i tek tada zaključivati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u petak u Gospiću, na sastanku HDZ-a Ličko-senjske županije kako očekuje da novi predsjednik županijskog HDZ-a Marijan Kustić s ljudima koje će okupiti oko sebe bude ujedinjujući akter, koji će premostiti podjele i okupiti HDZ da na sljedećim izborima, bilo nacionalnim bilo lokalnim, u Lici ponovno u cijelosti dođe na razinu pobjedničke stranke.

U Gospiću je u petak održan sastanak proširenog odbora HDZ-a Ličko-senjske županije, a osim predsjednika stranke Plenkovića nazočni su bili i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević, međunarodni tajnik HDZ-a Davor Božinović i predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" Mario Kapulica.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači?

Na pitanje je li izostanak njegova zamjenika Milijana Brkića, prilikom posjeta Mostaru i nekim drugim županijskim organizacijama HDZ-a u vezi s aktualnom aferom „SMS“, te uživa li Brkić njegovo povjerenje, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je odgovorio kako to nema nikakve veze s tom aferom.

"Ovo mi je 13. ili 14. županijski odbor HDZ-a koji sam obišao u posljednja dva mjeseca. Prirodno je i dobro da kao predsjednik stranke obiđem teren i porazgovaram sa što većim brojem naših članica i članova da iz prve ruke vide ključne izazove za Vladu, funkcioniranje Vlade, prioritete, reformske napore i sve ono što je u razvojnom pogledu bitno danas za HDZ u svim dijelovima Hrvatske", rekao je Plenković.

Ovo je bio, dodao je, davno planiran posjet i nema nikakve veze s novinarskim pitanjima o tome je li njegov zamjenik Milijan Brkić postao prevelik teret za HDZ.

I u izjavi u Gospiću, Plenković je na ponovljene upite novinara rekao kako je njegov stav, kao i stav vodstva HDZ-a, da se sve ove afere treba do kraja rasvijetliti, raščititi i osnažiti institucije; i tek tada, kada se ustanovi što je istina, a što nije, zaključivati.

Na pitanje je li gubitak sudskog spisa iz istrage u slučaju elitne prostitucije iz 2011. opravdan razlog sazivanju Vijeća za nacionalnu sigurnost, premijer Plenković je ponovio kako je potez na glavnom državnom odvjetniku i da mu je teško iz ove perspektive razabrati kako dolazi do toga da se jedan spis ne može pronaći.

Dodao je kako zna da je u tijeku proces rekonstrukcije tog spisa. Naglasio je i kako je neophodno osnažiti neovisno tijelo koje će s najviših razine slati poruke jačanja pravosudnih institucija, kao i njihove neovisnosti i samostalnosti, te profesionalnosti u obavljanju svih zadaća.

Kustić ima podršku HDZ-a

"Očekujem da će kolega Marijan Kustić svojim iskustvom i entuzijazmom, te s ljudima koje će okupiti oko sebe, biti ujedinjujući akter i šef ovoga županijskog odbora koji će premostiti podjele i okupiti HDZ da na sljedećim izborima, bez obzira jesu li oni nacionalne ili lokalne razine, ovdje u Lici gdje je HDZ tradicionalno snažan, ponovno u cijelosti dođe na razinu pobjedničke stranke", izjavio je Plenković.

Naglasio je da će Kustić, koji je izabran za predsjednika ličko-senjskog HDZ-a početkom rujna, na tom putu imati čvrstu podršku vodstva HDZ-a.

"Da budem sasvim jasan - i Vlada će sasvim normalno, projektno i iskreno surađivati s Ličko-senjskom županijom. U tom će se smislu za desetak dana potpisati i sporazum o suradnji između Ličko-senjske, Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije", rekao je premijer Plenković.

Kustić je najavio jedan i jedinstveni HDZ koji će podržavati politiku premijera Plenkovića, dodavši da će županijska organizacija "već na sljedećim izborima pokazati pravu snagu HDZ-a“. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene