Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Operacija trajala 5 sati

Hrvatski liječnici još jednom pokazali da su svjetski vrh: "Ovo je bila zaista jedna destruktivna ozljeda"

KB Dubrava
KB Dubrava Foto: Tomislav Kristo/Cropix
Doktori iz KB-a Dubrava uspjeli 17-godišnjaku spasiti odrezanu šaku u operaciji koja je trajala 5 sati.

Hrvatski liječnici ponovo su dokazali da su u samome svjetskome vrhu tako što su 17-godišnjaku iz Kaštela, spasili u potpunosti odrezanu šaku. Mladić se ozlijedio pilom za vrijeme izrade košnica. 

"Obično to bude oštra ozljeda, ali ovo je zaista jedna destruktivna ozljeda s oštećenjem svih tkiva i zaista je bilo potrebno dosta strpljenja i umijeća da se to sve posloži", rekao je specijalist plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije Božo Gorjanc.

Zahvaljujući brzoj i stručnoj reakciji mladić već danas može micati prstima.

Pročitajte i ovo Zračna luka Zadar Obilna kiša i tuča Drama na nebu: Dva aviona zbog nevremena nisu mogla sletjeti, preusmjereni na zadarsku zračnu luku

Pročitajte i ovo Siniša Hunjak, Zagreb Srušena bez najave Otišao liječniku, a kad se vratio, dočekao ga šokantan prizor: "Pao sam kad sam vidio da mi je kuća uništena. Tu sam rođen"

"To su operacije koje se uvijek u principu rade ili noću ili u vrijeme kada to situacija zahtijeva, traže izuzetno dobru organiziranost i naravno sposobnost cijelog tima", izjavio je za HRT ravnatelj KB-a Dubrava, Ivica Lukšić.

Operaciju je predvodio mladi doktor Gorjanc koji se je dodatno školovao u Irskoj i jasno poručio: "Zaista, kažem vam, da se ovo dogodilo bilo gdje u svijetu, pitanje je kako bi ta ruka završila."

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene