Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imao je 27 godina

Tisuće Ukrajinaca oprostilo se od jednog od najpoznatijih zapovjednika: Prvi je titulu heroja dobio za života

Aktualno Galerija Oleksii Reznikov, ministar obrane Ukrajine Oleksii Reznikov, ministar obrane Ukrajine Foto: DNEVNIK.hr Opraštanje od ukrajinskog borca - 5 Opraštanje od ukrajinskog borca - 5 Foto: DNEVNIK.hr Opraštanje od ukrajinskog borca - 4 Opraštanje od ukrajinskog borca - 4 Foto: DNEVNIK.hr Opraštanje od ukrajinskog borca - 3 Opraštanje od ukrajinskog borca - 3 Foto: DNEVNIK.hr +3 Opraštanje od ukrajinskog borca - 2 Galerija 1/8 >>
Tisuće ljudi u središtu Kijeva na oproštaju od jednog od najpoznatijih ukrajinskih boraca i zapovjednika. Uz brojne ukrajinske dužnosnike, bili su i predsjednik Zelenski te finska premijerka Marin.

Dmitro Kotsiubailo ubijen je prije nekoliko dana u dobi od 27 godina u blizini grada Bahmuta na istoku zemlje. Bio je prvi dobrovoljac koji je za života dobio titulu heroja Ukrajine.

Oleksii Reznikov, ministar obrane Ukrajine održao je u Kijevu prikladan govor.

Pročitajte i ovo Ukrajinski vojnik Oleksandr Video koji je užasnuo svijet Majka smaknutog ukrajinskog junaka: "Saša! To je naš Saša! Vrištali smo zbog snimke"

"Na ovom smo trgu od 2014. godine, kada je neprijatelj počeo rat protiv nas, ispratili mnoge branitelje, a svaki put se ovdje čula naša pjesma 'Plyve Kacha'. I svaki put sam htio reći da ovaj prokleti rat treba završiti samo našom pobjedom, jer ne možemo dopustiti da naša djeca, unuci završe ovaj rat. Moramo to dovršiti ovdje u Ukrajini i pobijediti, a tu nagradu skupo plaćamo."

Ispraćaj Dmitra Kotsiubailoa Ispraćaj Dmitra Kotsiubailoa (Foto: Afp)

Dmitro Kotsiubailo rođen je u selu Zadnistrianske u Ivano-Frankivskoj oblasti i bio je aktivni sudionik Revolucije dostojanstva 2014. godine. Borio se protiv ruskih snaga od 2014.

Pročitajte i ovo Anica Djamić, veleposlanica u Ukrajini Za Dnevnik Nove TV Hrvatska veleposlanica iz Kijeva o strašnim napadima: "Dogodilo se ono što su mnogi očekivali"

Do 2015. postao je zapovjednik satnije. U prosincu 2021. dobio je titulu Heroja Ukrajine. Bio je zapovjednik 1. zasebnog mehaniziranog bataljuna Kopnene vojske Oružanih snaga Ukrajine "Da Vinci vukovi".

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene