Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sreća prati hrabre

Dok svi na burzi gube George Soros zaradio nekoliko milijardi dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznati investitor George Soros jedan je od rijetkih koji je na padu burzi proteklih dana - zaradio stotine milijuna dolara, neki procjenjuju i nekoliko milijardi.

On je već 1992. godine mešetareći s britanskom funtom zaradio milijarde.  Vjeruje se, naime, da upravo on stoji iza kupnje devet tisuća obveznica američkog duga uoči smanjenja kreditnog rejtinga SAD-a. Smanjenje rejtinga povećalo je kamate, a kupcu obveznica donijelo deseterostruku zaradu.

Pročitajte i ovo Ograničenja vode u Španjolskoj - 4 Katalonija na udaru Izvanredno stanje zbog najveće suše u povijesti: Spremaju se ograničenja potrošnje vode Ilustracija Podaci HNB-a Evo koliko Hrvati imaju na štednji, objavljena je i brojka milijunaša, njihov novac premašuje 2,4 milijarde eura

Financijski mudrac, inače, za ekonomsku krizu u Europi krivi njemačku kancelarku. Kaže da previše oklijeva. Zbog dužničke krize, Italija je najnovija u nizu zemalja koja najavljuje dodatne mjere štednje. Rezovi su u dva mjeseca premašili 110 milijardi kuna.

'U ovakvoj situaciji jasno je da nam srce krvari. Naša vlada dosad se ponosila činjenicom da ne gura ruke u džepove običnih građana. Ali, globalna situacija se promijenila', najavio je talijanski premijer Silvio Berlusconi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene