Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SLIJEDI I ZABRANA ULASKA

Dogovorili se s tužiteljstvom: Splitski huligani za nerede u Srbiji dobili do 6 mjeseci zatvora

Zastrašujuće scene nakon tučnjave navijača u Beogradu (Foto: AFP)
Zastrašujuće scene nakon tučnjave navijača u Beogradu (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Zastrašujuće scene nakon tučnjave navijača u Beogradu (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Splićani su priznali krivnju za izazivanje nereda na utakmici Partizan - Crvena zvezda u zamjenu za blaže kazne. Još se s tužiteljima nije dogovorio samo Damir Tovarović. Nakon što odluže kaznu, dobit će zabranu ulaska u Srbiju na idućih pet godina.

Splićani osumnjičeni za izazivanje nereda na derbiju Partizan - Crvena zvezda dogovorili su se s Višim tužiteljstvom u Beogradu i osuđeni su na kazne zatvora od četiri do šest mjeseci, saznaje Blic. Sporazum nije potpisao još samo Damir Tovarović, koji i dalje pregovara s tužiteljstvom.

Pročitajte i ovo Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica

Oni će kaznu izdržavati u Srbiji, a odredit će im se i mjera zabrane ulaska u Srbiju u idućih pet godina. "To je najbrži i najjeftiniji način okončanja kaznenog postupka", rekao je odvjetnik Đorđe Kalanj, koji zastupa trojicu od šestorice optuženih.

Kako je prije nekoliko dana objavila beogradska Politika, uhićeni Hrvati priznali su djelo koje im se stavljalo na teret u zamjenu za blaže kazne. Naime, za kazneno djelo nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi predviđena je kazna zatvora do 12 godina.

Podsjetimo, zbog tučnjave i nereda na utakmici Partizan - Crvena zvezda 13. prosinca uhićeno je 26 osoba. Među uhićenima bila su i šestorica državljana Hrvatske, a osumnjičeni su za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi. Uhićeni su državljani Hrvatske Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug, Ante Firić i Damir Tovarović.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene