Kolinda Grabar-Kitarović, arhiva (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)
Kolinda Grabar-Kitarović, arhiva (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović telefonom je čestitala njemačkoj kancelarki Angeli Merkel na početku četvrtog mandata na čeluVlade Savezne Republike Njemačke.


Predsjednica Grabar-Kitarović i kancelarka Merkel razgovarale su o budućnosti Europske unije i odlučnosti Republike Hrvatske biti dijelom njezine jezgre kao i o stanju u jugoistočnoj Europi, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Vezani članci Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Grabar-Kitarović: "Hrvatska se nalazi u izvanrednom demografskom stanju" Zgrada Vrhovnog suda (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL) Donator HDZ-a ipak kriv, za gospodarski kriminal dobio uvjetnu kaznu od šest mjeseci

Dodaje se da je kancelarka Angela Merkel pozdravila nedavni posjet srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića i istaknula važnost stabilnosti Bosne i Hercegovine.

Dogovoren je skori susret na marginama međunarodnog skupa, a izraženo je očekivanje skorog posjeta Republici Hrvatskoj najviših njemačkih dužnosnika, predsjednika i kancelarke.