Kolinda Grabar-Kitarović, arhiva (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)
Kolinda Grabar-Kitarović, arhiva (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović telefonom je čestitala njemačkoj kancelarki Angeli Merkel na početku četvrtog mandata na čeluVlade Savezne Republike Njemačke.


Predsjednica Grabar-Kitarović i kancelarka Merkel razgovarale su o budućnosti Europske unije i odlučnosti Republike Hrvatske biti dijelom njezine jezgre kao i o stanju u jugoistočnoj Europi, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Vezani članci Predsjednica Grabar-Kitarović započela kampanju pjesmom (Foto: Dnevnik.hr) Opet je pjevala: Predsjednica otvorila izbornu kampanju u Grobniku i zapjevala Thompsonovu pjesmu Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Grabar-Kitarović osvrnula se na rezultate PISA testova i bocnula ministricu Divjak: "Reforma obrazovanja o kojoj toliko pričamo ne donosi rezultate"

Dodaje se da je kancelarka Angela Merkel pozdravila nedavni posjet srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića i istaknula važnost stabilnosti Bosne i Hercegovine.

Dogovoren je skori susret na marginama međunarodnog skupa, a izraženo je očekivanje skorog posjeta Republici Hrvatskoj najviših njemačkih dužnosnika, predsjednika i kancelarke.