Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužbe na račun Mesića

Dodik : Mesić je ustaša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski je predsjednik na početku rata zastupao ustaške parole i na toj su ideologiji Srbi protjerani iz njegove države, poručuje premijer RS.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik, kojeg je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić optužio da nastavlja Miloševićevu razbijačku politiku koja bi mogla dovesti do novih sukoba, u razgovoru za srbijanski dnevnik Kurir žestoko replicira! Dodik tvrdi da je Hrvatska ta koja je nastala na etničkom čišćenju, a ne entitet na čijem je on čelu!

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

'Mesić vodi antisrpsku politiku. On sada želi zanemariti etničko čišćenje Srba koje se dodađalo u Hrvatskoj, bacajući krivicu na druge.  Svi znamo da je u Hrvatsku povratak Srba i sada nemoguć, da ih uhićuju čim se pojave na granici, što dokazuje da Hrvatska nastavlja sa etničkim čišćenjem. Čak i oni Srbi koji su preživjeli rat sada razmišljaju kako da odu iz Hrvatske, jer tamo nemaju zagarantirana građanska prava.'-poručuje Dodik.

Na pitanje o novom prijedlogu o ustavnim promjenama predstavnika EU Roberta Kupera Dodik kaže da on ne nudi ništa novo i dodaje: ' BiH je vrlo teško održiva zemlja, jer je veliki pritisak stranih predstavnika koji svojim prijedlozima apsolutno favorizuju bošnjačku političku koncepciju izgradnje BiH, zanemarujući sve druge koji u BiH žive.'

Dodik ne skriva nostalgiju prema Jugoslaviji: 'Jugoslavija se mogla očuvati i kao dio europskih integracija danas biti  jedna od moćnijih zemalja u Europi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene