Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Gorskom kotaru

VIDEO Kuće za novogodišnji doček RASPRODANE!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za pravi novogodišnji doček iz bajke spremaju se i Gorani. Naime, još tijekom ljeta kuće za odmor u Gorskome kotaru rasprodane su za ovogodišnji doček.

Mjesta u Gorskom kotaru još uvijek ima u hotelima i planinarskim domovima no i njih je sve manje. Najvjerniji novogodišnji gosti već godinama su - domaći gosti. Jasminka Mužević jedna je od vlasnica kuće za odmor. Nalazi se nedaleko Lukovdola na samoj rijeci Kupi, a odavno je rezervirana za doček Nove godine. 'U sedmom mjesecu kuća je rezervirana. Gosti su iz Istre, njih osmero', rekla je Jasminka.

Pročitajte i ovo Nikola Vikić-Topić, Valentina Baus i Dino Goleš Tek je počela Prognostičar Dnevnika Nove TV otkrio koliko će nas još stiskati zima i čeka li nas novi snijeg. Objasnio i zašto ne treba vjerovati - aplikacijama Marko Šepat - 3 Izvještaj iz Kölna Zimski uvjeti stvorili kaos u Njemačkoj: "Ovo je šok za stanovnike. Ovoliko snijega nije palo 10 godina"

Gosti uglavnom traže mir i pravi zimski ugođaj. Za sada vrijeme je sličnije proljetnom nego zimskom. No, u Gorskome kotaru zimi sa snijegom ili bez njega - uvijek se može dobro provesti dan u nekom od izletišta.

>>FOTO Pao snijeg u Gorskom kotaru, proglašeni zimski uvjeti

'Kamačnik je zaista krasan u svako godišnje doba', preporučila je Tatjana Kušić, direktorica TZG Vrbovsko.

Bude li snijega dovoljno za skijanje - goranska su skijališta spremna. Većina kuća za odmor u Gorskome kotaru za doček Nove Godine rezervirana je još tijekom ljeta. Tek nešto mjesta još uvijek ima u hotelima i planinarskim domovima.

'Zima je i više domaći turisti dolaze. Mi ove godine imamo prema najavama i Nijemaca što se nadamo da će postati perspektiva ovog kraja zato što tu postoje dvije sjajne biatlonske staze', rekla je Jagoda Vukušić, vlasnica agroturizma.

Za dolazak skijaša glavni je uvjet snijeg. No, za veća društva koja žele ispratiti godinu na izmaku i što veselije ući u novu 2014. jedini je uvjet - dobra atmosfera u planinama Gorskoga kotara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene