Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimio čitatelj

FOTO Pao snijeg u Gorskom kotaru, proglašeni zimski uvjeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros nas je dočekalo pretežno oblačno povremeno s kišom, na Jadranu i grmljavinom, dok je u gorju, iznad 600 do 700 m nadmorske visine pao i snijeg, prije svega u Gorskom kotaru i Lici.

Snimili ste prvi snijeg? Vaše fotografije i videa pošaljeti na moj.report@novatv.hr i mi ćemo ih objaviti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Gust snijeg jpao je tijekom noći u Begovom Razdolju i Brestovoj Dragi kod Mrkoplja. Trenutno i u Mrkoplju pada gust snijeg, javlja naš čitatelj.

Najviše oborina past će sredinom dana i poslijepodne, a najobilnije se očekuje u Dalmaciji i najmanje u Slavoniji.

Najviša dnevna temperatura kretat će se od 6 do 12, u gorskim predjelima od 2 do 6, a na Jadranu između 12 i 17 stupnjeva Celzija.

>> STIŽE ZIMA na velika vrata, od sljedećeg tjedna SNIJEG

DHMZ je izdao narančasto upozorenje na Meteoalarmu za Gorski kotar, Liku i Dalmaciju. To upozorenje znači da je vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputsva dana od strane vaših državna tijela. Iz HAK-a stiže upozorenje kako oprezno treba voziti po mokrim ili vlažnim i skliskim kolnicima u većem dijelu Hrvatske, a magla smanjuje vidljivost mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te u Slavoniji, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

U Gorskom kotaru pada snijeg, pa su na području Vrbovskog, Delnica i Čabra proglašeni zimski uvjeti. Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, između čvorova Mokrice i Krapina vidljivost je zbog magle smanjena na manje od 100 metara.

Na autocesti A6 proglašeni su zimski uvjeti na dionici Kikovica-Bosiljevo, pa je za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama promet zabranjen, ostala teretna vozila moraju imati lance za snijeg, a osobna vozila i autobusi zimsku opremu.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama promet je zabranjen, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na D3 Vrbovsko-Delnice-Sopač i Kikovica-Gornje Jelenje-Delnice, D32 Delnice-Crni Lug-Prezid, D305 Parg-Čabar i ŽC Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak te na ostalim županijskim i lokalnim cestama.

Vozi se jednim kolničkim trakom na riječkoj obilaznici između čvorova Orehovice i Rujevice u smjeru Rupe i na autocesti A1 kroz tunel Brezik u smjeru Zagreba.

Sljemenska cesta (sa zagrebačke strane) zatvorena je za sav promet.

Zbog urušavanja mosta zatvorena je LC Gornja Kupčina-Krašić. (B.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene