Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vukovarci presretni

Dobre vijesti: Sve se više djece rađa u Vukovaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobra vijest stiže iz Vukovara gdje se napokon dogodio baby boom. U prvom dijelu godine rođeno je četrnaestero djece više nego u istom razdoblju prošle godine. Broj je malen, ali Vukovarce ipak veseli, a ako se ovakav trend nastavi, za budućnost se grada ne treba brinuti.

U gradu se rađa sve više djece. U dubokom snu Kristijan ni ne zna koliko je sreće donio svojoj majci, ali i svim Vukovarcima. ' Lijep je , prekrasan osjećaj', rekla je Nataša Juhas, Kristijanova majka. Vremena nisu laka, ali ne treba se bojati, smatra Nataša. 'Novci toliko nisu ni bitni, treba nam puno djece', rekla je.

Sara je stanovnica Vukovara tek dva dana, a ako se pita njezinu majku, ona neće ostati jedinica. 'Što se mene tiče bar još dvoje, ali vidjet ćemo kako će se sve odvijati', rekla je presretna Vladimira Katičić, Sarina majka. U vukovarskom rodilištu sve se odlično odvija pa sestra Ružica vjeruje da će Vukovarke prestići prošlogodišnju brojku. 'Prošle godine je bilo 365 novorođene djece, a evo s današnjim danom imamo 255novorođene djece pa mislim da ćemo maloi požuriti te da mame to odraditi do Nove godine', kazala je Ružica Đurić, medicinska sestra vukovarskog rodilišta.

>> Vukovarci bi zimu trebali dočekati u obnovljenoj školi!

Kristina se sa svojom kćeri iz rodilišta nije vratila u praznu kuću, a Saru su čekale dvije sestre i jedan brat. 'Ja mislim da je uvijek bolje imati jedno više nego jedno manje', rekla je Kristina Čerina, njihova sugrađanka. Više dječjih kolica u gradu lijepo je vidjeti jer su mali Vukovarci budućnost grada.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene