Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska priča

Dobar posao u IMES-u: Kako je tijekom stečaja nestalo 19 vozila s ključevima i prometnim dozvolama

Trgovački sud u Zagrebu
Trgovački sud u Zagrebu Foto: Ronald Goršić/Cropix
Trgovački sud u Zagrebu u stečajnom postupku nad IMES Mesnom industrijom Samobor naložio je raspisivanje potrage za 19 "nestalih" vozila koja se s ključevima, prometnim dozvolama i knjižicama vozila trebaju predati stečajnom upravitelju.

U sudskom rješenju objavljen je i popis vozila za kojima se traga, a uglavnom je riječ o kamionima i kombijima proizvedenim od 1986. do 2007. uključivši i pet TAM-ova, osam mercedesa te iveco, DAF i volskwagenova vozila, a zatražena je i potraga za dva osobna automobila – renault cliom i volkswagen golfom. Sva navedena vozila imaju zagrebačke registarske tablice.

Objavljeno je i da je stečajni upravitelj u prošlogodišnjim podnescima naveo da je Imes kao stečajni dužnik vlasnik tih vozila koja nisu pronađena te je predložio raspisivanje potrage. Sudskim rješenjem lani u listopadu bilo je naloženo i bivšim zastupnicima Imesa – Ivici Kupresu i Borisu Horvatu da u roku od osam dana vozila predaju stečajnom upravitelju.

Pročitajte i ovo Policija traži pomoć građana U Zagrebu Prepoznajete li muškarca s fotografije? Policija ga traži i treba pomoć građana

Pročitajte i ovo Likvidacija Darka Geislera Nedeljkovića Sasuo kišu metaka u njega VIDEO Procurila uznemirujuća snimka: Pred ženom i djetetom brutalno likvidirali pripadnika škaljarskog klana

No, Kupres je izvijestio sud da nema nikakvih saznanja vezano za imovinu društva "budući da još prije otvaranja predmetnog stečajnog postupka nije bio zakonski zastupnik IMES Mesna industrija d.o.o. duže vremensko razdoblje".

Pročitajte i ovo Renata Čulinović Čaić Oglasio se Beroš Liječnici postavili novi ultimatum Vladi: "Idemo u štrajk ako ne ispunite naše zahtjeve"

Boris Horvat izvijestio je da je, po njegovom sjećanju, "na parkiralištu dužnika pet vozila, da su tri odvezena po nalogu Općinskog suda Nova Gradiška u korist vjerovnika" te da se DAF-ov kamion "nalazi kod bivšeg vozača", a VW Golf je "kod servisera u Donjoj Pušći".

Pročitajte i ovo Ilustracija Velika promjena Piloti više nemaju najveću plaću u Hrvatskoj, jedno je zanimanje puno bolje plaćeno

Stečaj Imesa otvoren je krajem siječnja prošle godine, a u posljednjem izvješću stečajnog upravitelja Josipa Dujmovića istaknuto je i da se u jednoj "nekretnini u vlasništvu stečajnog dužnika dogodila krađa stroja" te da je tome "obaviještena policija koja je izašla na mjesto događaja i o svemu napravila zapisnik".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene