Ni jedna majka ga nikako nije mogla izbjeći. Očevi jesu. Naša kamera pratila je dva oca u rađaoni.


I donedavno su to činili vrlo redovito, s olakšanjem. Porod se i danas mnogima čini kao noćna mora koju treba preskočiti. Ekipa Provjerenog bila je u rodilištu gdje to nije slučaj. Tamo čak 80 posto očeva prisustvuje porodu.

>>Jeste li probali ovaj neopisiv osjećaj?

Vezani članci Dom za starije i nemoćne, Split Zataškavaju li istinu o koroni u splitskom Domu za starije? ''Situacija nije dobra, a nitko ništa ne govori. Očito se stranački štite'' Tate na djelu Očevima nije jasno zašto ih svi čudno gledaju jer su im djeca još uvijek živa... nekim čudom

Čak 3200 djece godišnje rodi se na tom odjelu, a babice Lidija i Blaženka radni staž broje u desetljećima. ''Mi volimo opsadno stanje, a to znači da imamo puno rodilja. Rekord je bio 27 poroda u jednom danu'', rekla im je Blaženka.

>>Njihov posao volimo mrziti

Opuštenost i profesionalnost osoblja u potpunoj je suprotnosti s izbezumljenim licima očeva. I dok njihove supruge prolaze fizičku agoniju, oni prolaze onu drugu - emocionalnu.

>>Godinama ih truju olovom: oboljele cijele obitelji

''Najgore mi je gledati tu osobu koju voliš u tim bolovima i svemu tome. To je ono što najteže pada. Mogu je držati za ruku i tješiti je i to je to'', rekao im je Marko Širić jedan od očeva koji je nestrpljivo isčekivao rođenje sina.

Za majke možete pretpostaviti kako su izgledale na porodu, a kako su izgledali očevi, pogledajte večeras u Provjerenom 21:30!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.