Upravni sud u Splitu će, doznaje Dnevnik Nove TV do kraja lipnja odlučit će o žalbi Ljiljane Zmijanović, koja se žalila da su joj prekršena prava pri izboru ravnateljice Nacionalnog parka Krka.

Galerija


Zmijanović nije prošla, a izabrana je Nella Slavica, koja je godinama istodobno imala dvije stranačke iskaznice, one HDZ-a i HNS-a. Slavica je bez komentara, a Zmijanović tvrdi da je stručnija, ali i nezaposlena hrvatska braniteljica, pa je trebala imati prednost pri zapošljavanju.

Vezani članci Dr.sc. Ljiljana Zmijanović (Foto: Dnevnik.hr) Tužba zbog natječaja za ravnateljicu NP Krka: "Kvalificiranija sam, imam doktorat i 12 godina iskustva" Butković o najavljenom štrajku u sezoni (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Tko podmeće ministrici Žalac? Butković poručuje: "O eventualnim pakiranjima raspravljat ćemo na stranačkim tijelima"

Potporu joj je ranije dao i ministar branitelja Tomo Medved.

''Gospođaje kao hrvatska braniteljica dobila potporu Ministarstva hrvatskih branitelja u skladu sa zakonom o hrvatskim braniteljima. Ne znam koji su bili ključni kriteriji i nisam sudjelovao u procesu izbora tako da to ne mogu komentirati'', kazao je Medved.

Ministar Tomislav Ćorić poručuje - sve je po zakonu i neće poništiti odluku!

Zmijanović se obratila Upravnom sudu. Pozvala na stručnost. I zakon o braniteljima, koji se spominje u natječaju.

Ministar Ćorić izbjegava pitanja. Pismeno - tvrdi - nisu prekršili nijedan zakon: ''Uzimajući u obzir dostavljenu Koncepciju rada i razvoja Javne ustanove 'Nacionalni park Krka', dosadašnje radno iskustvo te ukupno ostvareni broj bodova u natječajnom postupku, kandidatkinja je izabrana je na temelju zakonito provedenog natječaja''.