Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bio zakon protiv nasilja dobar ili ne, u praksi ga se često ignorira. Javili su nam se očajni roditelji čiju djevojčicu već mjesecima maltretiraju školske kolege.


Urotili su se protiv nje i Facebook grupom, a ravnateljica i pedagoginje, tvrde roditelji, slučaj su zataškali i probleme njihovog djeteta ignoriraju. Prije nekoliko dana u priči o internet zlostavljanju među djecom, nekoliko školaraca ispričalo nam je tužnu priču o 13-godišnjakinji, koju su neki treći maltretirali i osnovali protiv nje Facebook grupu. 'Pisali su da ju mrze i vrijeđali ju da će ju ubiti', rekli su nam kolege maltretirane učenice.

Vezani članci Bojler, ilustracija - 2 Djevojčica iz Sesveta otrovala se plinom jer su ova dva uređaja bila upaljena istovremeno, a prozori i vrata zatvoreni Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSEL) Iako do hitne ima samo jedan kilometar, vožnju s kćerkicom koju je opekla meduza u Novalji je platio 80 kuna

Onda nam se javio otac djevojčice i ispostavilo se da su upravo neki od naših malih sugovornika bili nasilnici. Kažu, njihova je kći, što po glasu, što po jaknama, prepoznala svoje zlostavljače. U školi su ih samo usmeno opomenuli, a djevojčici, navodno, nitko nije rekao niti riječi. 'Ona nije ni s kim razgovarala, meni je pedagoginja rekla da je s njom osobno razgovarala, a meni je dijete reklo da nije niti jedanput. Mislim da je to što se događa strašno', istaknuo je otac djevojčice.

'Mislim po zakonu da bi oni trebali prijaviti policiji i treba pravobraniteljicu obavijestiti te nadležne službe ministarstva, međutim nitko od njih ništa nije napravio', dodaje ogorčeni otac. Ravnateljicu nismo zatekli u školi, već smo uspjeli s njom razgovarati samo telefonski. Jedino što nam je rekla, kako ništa što tvrde roditelji nije istina. 'Što se tiče ravnateljice i ostalih tu službi mislim da su zakazali potpuno', tvrdi razočarani otac. Roditelji će, čini se, za svoju djevojčicu potražiti stručnu pomoć.