Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči puta u Ameriku

Djed malene Mile iz bolnice na Kantridi: "Mila je vesela i dobro se osjeća"

Slike male Mile iz privatnog obiteljskog albuma (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Slike male Mile iz privatnog obiteljskog albuma (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr
Pred dvogodišnjom je Milom put u Ameriku. Doznajemo da se ona osjeća dobro, a nju i djeda nakratko smo prekinuli u doručku u bolnici.

Dvogodišnja Mila vesela je i osjeća se dobro pred put u Ameriku na jednogodišnje liječenje. Njezin djed Vladimir Rončević danas mijenja oca Marina i majku Sanju u brizi oko malene Mile.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Duga objava na Facebooku Oglasio se otac malene Mile: "Raste kao gljiva i brblja kao tata". Poslao i poruku volonterima na Baniji Slika nije dostupna Borba s vremenom Otac malene Mile koja umire od leukemije za Dnevnik Nove TV: "Moramo se boriti, ljudi se odriču svojeg ručka kako bi pomogli mojem djetetu"

"Ona se dobro osjeća, dobre je volje i upravo papa jaje", kazao je djed Vladimir, koji se brine o Mili u Dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci.

Milini roditelji, Marin i Sanja Rončević, u Zagrebu su. Rješavaju vize za putovanje u Philadelphiju. U liječenju male Mile sudjelovat će i tim vrhunskih znanstvenika koji čine Ivan Đikić, Richard Aplnec, Dragan Primorac i Jelena Roganović.

U ponedjeljak u podne bit će objavljen iznos koji je sakupljen za liječenje dvogodišnje Mile, djevojčice koja je ujedinila Hrvatsku.

Do petka je sakupljeno 1.738.207,89 dolara od potrebnih 2,8 milijuna, kolika je cijena jednogodišnjeg liječenja Mile u Dječjoj bolnici u Philadelphiji, a je li nakon vikenda dostignut iznos od 2,8 milijuna dolara, znat će se uskoro.

Zaklada Nora Šitum, putem koje se također prikupljaju sredstva, jutros je na Facebooku objavila kako je putem njihove zaklade prikupljeno 1,649.187,61 kn.

Podsjetimo, dvogodišnja Mila Rončević boluje od akutne mijeloične megakariocitne leukemije. To je podtip maligne bolesti krvi, odnosno koštane srži.

Za tu bolest tipičan je nagli porast nezrelih oblika krvnih stanica koje se skupljaju u koštanoj srži i sprečavaju normalnu proizvodnju zdravih krvnih stanica.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene