Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čekat će novu obitelj

Dječak (2) kojeg su s prijelomima i ožiljcima od opušaka primili u Klaićevu premješten u dom za nezbrinutu djecu

Ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić (Foto: Dnevnik.hr)
Ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Dječaka su pregledali psihijatri i psiholozi. Dijete koje su zlostavljano prošle subote dovezli i Klaićevu premješteno je u Dom za nezbrinutu djecu u Nazorovoj.

Psihijatri su ga pregledali, a napravljena je i psihološka obrada. Dijete je upravo premještenu u Nazorovu, potvrdio je to za DNEVNIK.hr Goran Roić, ravnatelj Dječje bolnice u Klaićevoj. 

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Neizmjerna tuga Tragičan kraj: Pronađeni ostaci dječaka Emilea koji je nestao prije osam mjeseci Nestao je Angel Tarandek Jeste li ga vidjeli? Policija moli za pomoć: Drugi put u mjesec dana nestao je Angel

Dječak bi tamo trebao biti samo privremeno.

"Ustanova nije dugotrajno rješenje, djetetu treba obitelj. Utvrđujemo ima li u biološkoj obitelj osoba s kapacitetom za brigu o djetetu ili ćemo tražiti udomitelje", rekla je za Jutarnji list Tatjana Brozić Perić, ravnateljica CZSS-a Zagreb. 

Dječak rođen u listopadu 2016. prošle je subote u pratnji susjede zaprimljen na hitni prijam sa sumnjom na fizičko zlostavljanje. Bio je i pothranjen i prestrašen.

Nakon dijagnostičke obrade i pregleda liječnici su ustanovili da dijete ima svježi prijelom desne nadlaktične kosti, ali i stare prijelome po cijelom tijelu te ožiljke za koje se sumnja da su nastali gašenjem opušaka na dječjoj koži.

Majka mu je bila na sezonskom radu. Dijete je čuvala dadilja. Na hitnu ga je zbog sumnje na slomljenu ruku dovela susjeda. 

I majka i dadilja su uhićene

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene