Ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić (Foto: Dnevnik.hr)
Ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Dječaka su pregledali psihijatri i psiholozi. Dijete koje su zlostavljano prošle subote dovezli i Klaićevu premješteno je u Dom za nezbrinutu djecu u Nazorovoj.


Psihijatri su ga pregledali, a napravljena je i psihološka obrada. Dijete je upravo premještenu u Nazorovu, potvrdio je to za DNEVNIK.hr Goran Roić, ravnatelj Dječje bolnice u Klaićevoj. 

Vezani članci Goran Roić, ravnatelj Klaićeve bolnice (Foto: Dnevnik.hr) Ravnatelj Klaićeve o dječaku čija je priča potresla Hrvatsku: ''Majka se još nije pojavila u bolnici. Doći će samo u pratnji policije'' Bolnica u Klaićevoj (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Oglasio se Centar za socijalnu skrb o dječaku koji je u strašnom stanju doveden u Klaićevu: ''S majkom smo se već ranije susretali''

Dječak bi tamo trebao biti samo privremeno.

"Ustanova nije dugotrajno rješenje, djetetu treba obitelj. Utvrđujemo ima li u biološkoj obitelj osoba s kapacitetom za brigu o djetetu ili ćemo tražiti udomitelje", rekla je za Jutarnji list Tatjana Brozić Perić, ravnateljica CZSS-a Zagreb. 

Dječak rođen u listopadu 2016. prošle je subote u pratnji susjede zaprimljen na hitni prijam sa sumnjom na fizičko zlostavljanje. Bio je i pothranjen i prestrašen.

Nakon dijagnostičke obrade i pregleda liječnici su ustanovili da dijete ima svježi prijelom desne nadlaktične kosti, ali i stare prijelome po cijelom tijelu te ožiljke za koje se sumnja da su nastali gašenjem opušaka na dječjoj koži.

Majka mu je bila na sezonskom radu. Dijete je čuvala dadilja. Na hitnu ga je zbog sumnje na slomljenu ruku dovela susjeda. 

I majka i dadilja su uhićene