Policijski očevid (Foto: Arhiva/Miranda Cikotic/PIXSELL)
Policijski očevid (Foto: Arhiva/Miranda Cikotic/PIXSELL) Foto: Arhiva/Miranda Cikotic/PIXSELL

Nakon što je otkriveno da su otac i majka djece koju je otac prošli tjedan na Pagu bacio s balkona već bili osuđivani zbog zanemarivanja djece, glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Denis Klarendić kazao je kako je 2014. odluka Centra za socijalnu skrb o oduzimanju djece roditeljima povučena.


„Privremenom mjerom najstarija kćerka i dvoje djece koje su tada imali oduzeti su roditeljima te je odlučeno da će biti dodijeljeni Centru za socijalnu skrb ili nekoj od udomiteljskih obitelji. U veljači 2014. takav je prijedlog povučen na prijedlog Centra i postupak je obustavljen. U odluci koju sam vidio ne navode se razlozi povlačenja“, rekao je Klarendić.

Vezani članci Dr. Edi Karuc, Odjel intenzivnog liječenja OB-a Zadar (Foto: Dnevnik.hr) Dobre vijesti iz zadarske bolnice: "Djeca su svakim danom sve bolje, već se igraju u sobi i na odjelu" Zaposlenici u znak potpore ravnateljici izašli ispred zgrade zadarskog Centra za socijalnu skrb (Foto: Dnevnik.hr) Nema odluke o smjeni ravnateljice zadarskog Centra za socijalnu skrb, sastanak se nastavlja sutra

Kazao je i kako sud nije provodio odluku o smještanju najstarije kćeri (pokćerke muškarca koji je bacio djecu s balkona) i dvoje djece u dom te ne zna kako je ona tamo završila. 

Na pitanje za koja su kaznena djela roditelji bili prijavljeni, Klarendić je odgovorio kako je riječ o zanemarivanju djeteta.

Glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru Duško Berović najavio je pak kako nakon pravomoćnosti rješenja o istrazi slijedi ispitivanje četiriju svjedoka, među kojima će biti i majka djece.

„Nakon toga će se provesti psihitijatrijsko vještačenje koje mora utvrditi opće duševno stanje okrivljenika te stanje u trenutku počinjenja djela – je li bio svjestan toga što radi i je li mogao upravljati svojim postupcima. Nalazi krvi oca još nisu gotovi, psihijatrijsko vještačenje bit će provedeno u Zagrebu, gdje će okrivljenik biti premješten“, kazao je Berović.

Smrt legendarnog glazbenika shrvala njegove kolege: ''Srca su nam slomljena, bio je divan čovjek'' Keith Flint (Foto: Profimedia) Keith Flint (Foto: Getty Images) Keith Flint (Foto: Getty Images) +3 Keith Flint (Foto: AFP)

Ponovno na tržištu: Imanje Michaela Jacksona na prodaji po mnogo nižoj cijeni Michael Jackson (Foto: Getty Images) Michael Jackson (Foto: Getty Images) Michael Jackson (Foto: Getty Images) +4 Michael Jackson (Foto: Getty Images)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju