Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šesta godina zaredom

Djeca Srebrenice stigla u Rijeku na ljetovanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već šestu godinu zaredom u Rijeku su u organizaciji Kluba gimnazijalaca 'Ivan Merz' i Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije stigla djeca Srebrenice.

Djecu Srebrenice, njih 44, primio je danas gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, prestavnici grada i Primorsko-goranske županije.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca"

Na prijamu su bila i četiri pratitelja djece, predsjednik Kluba gimnazijalaca Prve sušačke hrvatske gimnazije 'Ivan Merz' u Rijeci Marin Miletić i ravnateljica Prve sušačke hrvatske gimnazije Đudita Franko.

>> VIDEO Majke Srebrenice se sukobile s policijom i ušle na mjesto zločina

Dolazak djece Srebrenice na Kvarner već šestu godinu zaredom organiziraju Klub gimnazijalaca 'Ivan Merz' i Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije, a pokrovitelji projekta su riječka Gradska uprava, Primorsko-goranska županija i Riječka nadbiskupija.

Tako im se želi omogućiti opuštanje, druženje i stvaranje novih prijateljstava, ali i svjedočenje o tome kako je moguće i nužno, unatoč različitostima, živjeti u miru i snošljivosti.

Svrha programa 'U svemu različitome - ljubav, u svemu istome - zajedništvo' jest upozoriti da različita vjera ili nacija ne moraju biti prepreka zajedništvu.

O djeci Srebrenice tijekom boravka na Kvarneru brinu se katolički skauti, koji su s njima na kupanju, na razgledavanju znamenitosti, radionicama i primanjima.

Najavljeno je da će djecu Srebrenice primiti riječki nadbiskup Ivan Devčić, posjetit će Medžlisu islamske zajednice u Rijeci, pravoslavni hram sv. Nikole, riječku židovsku općinu, sušačku gimnaziju i trsatsko svetište, a 17. srpnja na Pantovčaku će ih ugostiti hrvatski predsjednik Ivo Josipović. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene