Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Članovi obitelji žrtava genocida u Srebrenici po prvi su puta uspjeli ući na jedno od najvećih mjesta zločina koji su se dogodili nakon pada Srebrenice 1995. godine.


Policija je, kao i ranijih godina, pokušala spriječiti ulazak u krug Zemljoradničke zadruge u Kravici, ali nije uspjela. Naime, članice udruženja Majke enklava Srebrenice i Žepa su zajedno s bivšim logorašima i preživjelima uspjele ući, piše Klix.ba.

>> VIDEO: Evo kako danas žive mladi u Srebrenici!

Formirali su 'živi zid', uklonili bodljikavu žicu s ograde i uspjeli probiti policijski kordona. Kako su kazali očevici, policajci su primjenili silu.

Vezani članci Poplave u Njemačkoj - 3 Bujica odnijela živote 12 osoba s intelektualnim teškoćama: "Čekali su evakuaciju kad je naišao val, nismo im mogli pomoći" Ana Brnabić Srpski dužnosnici neće u Srebrenicu dok se ne kazni napadače na Vučića prije šest godina, Brnabić: ''Ne vidim da nam je tamo mjesto''

Nakon što su ušle u krug zadruge, položile su cvijeće na zid jednoga objekta. Potpredsjednica Udruženja 'Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa', Kada Hotić kazala je kako je sramotno da se žrtvama ne dozvoljava ulazak na mjesto gdje su ubijeni njihovi najbliži.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook