Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritike za predsjednika

Burić: Josipovićev je čin podmukao i nedostojan predsjednika države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dinko Burić se obrušio i na Kajinovo spominjanje 'fašistoidnog referenduma o ćirilici'.

HDSSB-ov zastupnik Dinko Burić obrušio se danas na prijedlog predsjednika Ive Josipovića da se u Ustav unese odredba da se 'životnim zajednicama različitim od braka jamči pravo na obiteljski život i njegovu zaštitu', nazvavši Josipovićev čin podmuklim i nedostojnim predsjednika države.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O nacrtu izmjene Ustava Josipović: Mislim da je dobro spustiti tenzije i racionalno razgovarati o problemima Slika nije dostupna Pročitajte pismo predsjednika Josipović: Neka u Ustav uđu i životne zajednice koje se ne zovu 'brak'

'Josipovićev pokušaj da se u Ustav uvede kategorija prava homoseksualcima, odnosno pederima, kakva imaju i ostali je podmukao čin, nedostojan predsjednika države, to je nepoštivanje volje građana koji su na državnom referendumu o braku jasno rekli što misle o tradicionalnim vrijednostima', izjavio je Burić u raspravi o Nacrtu promjene hrvatskog Ustava.

Josipović: Neka u Ustav uđu i životne zajednice koje se ne zovu 'brak'

'To je licemjeran i opasan korak ka uvođenju totalitarizma i ruganje biračima koji su bili pametni kad su birali sadašnju vlast i predsjednika Josipovića, a danas su zatucani, zaostali, primitivni', izjavio je Burić u replici Damiru Kajinu koji je aktualizirao prijedloge što ih je Josipović, vezano za Ustav, dostavio Saboru.

Kajin je upravo prijedlog o životnim zajednicama označio najzanimljivijim.

Burić se obrušio i na Kajinovo spominjanje 'fašistoidnog referenduma o ćirilici', uzvrativši mu kako je fašistoidna bila agresija s ćirilicom na kokardama i granatama koje su padale na Vukovar.

No, Kajin je ustrajao na svojim izjavama, te ponovio 'ne fašistoidnom referendumu o ćirilici'. Rasizmu treba reći 'ne', gasiti dvojezičnost u Vukovaru znači gasiti je i u Rijeci, ali i Mađarima, Slovacima i drugima, rekao je Kajin.

Poručio je da su manjine sveta stvar hrvatske države, da se sve može dirati, ali se (prava) manjina ne smije preispitivati.

Saborsku raspravu o Nacrtu promjene Ustava karakteriziraju brojne replike, verbalni dvoboji koji idu do osobne razine.

HDZ ustrajava da će se predloženim promjenama praktično onemogućiti mijenjanje Ustava na referendumu, da se želi ograničiti ulogu Ustavnog suda, te izručivanje jedne osobe (Josipa Perkovića) Njemačkoj.

Ustav se mijenja dogovorom nekoliko stranaka, ne širokom javnom raspravom, poručio je HDZ-ov Željko Reiner.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene