U Hrvatskoj je dočekana Nova godina u podne. Veselo je bilo diljem zemlje.

Galerija


I u Hrvatskoj se ispraća Stara godina! Vesela atmosfera zagrijala je Fužine! Jubilarni 20. put mještani i njihovi gosti - točno u podne ispratili su staru 2019. godinu!

Vezani članci Turizam u Fužinama - 3 Sami ukinuli turistički ured, a sada ruše rekorde: "Svibanj i lipanj odradili  smo bolje nego sve četiri godine" Čak se i Sunce mjestimice pojavilo (Foto: Katarina Jusić) Tradicionalni podnevni doček Nove godine: Tisuće ljudi u Fužinama se oprostile od 2018.

Više tisuća gostiju uživalo je u dobrom raspoloženju, pjesmi i plesu, ali i bogatoj gastronomskoj ponudi! Odlična atmosfera uvod je u najluđu noć u godini, a zabava je tek krenula.

"Fenomenalno!Tu smo tradicionalno svake godine, uvijek je najbolji doček Nove godine u Fužinama", kaže Krešo iz Zagreba.

"Samo neka bude kako je bilo da ne bude gore i sve bude dobro", kaže Kristina iz Koprivnice. "Želim si sve najbolje i meni je jako jako lijepo", poručuje Ana iz Rijeke. "Puno zdravlja, dobrih prijatelja, i malo sreće", kaže Nina.

Skok u ledenu Dravu na Silvestrovo

Staru godinu Osječani tradicionalno ispraćaju skokom u ledenu Dravu. No ove godine nije skakao Duško Rudež - poznatiji kao Čovjek Tuljan, zbog zdravstvenih razloga.

Kupanje u Dravi

Njegovim stopama krenula su tri mladića koji su nastavili tradiciju kupanja na Silvestrovo. Na svega 5 Celzijevih stupnjeva - u hladnu rijeku uskočili su hrabro.

"Uf, adrenalin na najjače, znači cijelo tijelo. Sad je vani hladnije nego u vodi, ali osjetim vjetar. Super je, malo vas prodrma", poručio je Matej Nađ.

Ispraćaj stare i doček Nove godine već je počeo u Splitu. Točno u podne održan je doček za one najmlađe. Karmen iz Splita već je dočekala Novu. Njezina želja za novu godinu je ići u lunapark.

Veselo u Splitu

Dječji doček Nove godine na Stradunu

U Dubrovniku na Stradunu od jutra tisuće ljudi. Za najmlađe zabava na Dječjem dočeku, a nakon odbrojavanja uslijedila je tradicionalna kolenda uz folklorni ansambl Linđo, Zbor Libertas i Gradsku glazbu Dubrovnik. U gradu se odmara oko 5 tisuća gostiju, a mnogi će novu 2020. dočekati na Stradunu.

"Sve najbolje i sve dobro kao i uvijek", poručuje Petra iz Dubrovnika.

"Svake godine dođemo, ovo treba doživjeti", kaže Andro iz Dubrovnika. "Tu smo i ostajemo za novu godinu", kaže Viktor iz Makedonije.