Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Demantij članka 'Zaposlenici motela Plitvice: Novog direktora postavio je Zmajlović, ali pod kojim ovlastima?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Demantij poslan iz Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, objavljujemo u cijelosti.

'Na Skupštini trgovačkog društva Motel Plitvice d.o.o. održanoj 26. srpnja 2013. imenovana je nova uprava društva na čije je čelo kao direktor Društva imenovan Boris Rak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Neosnovani napadi' Atlantska plovidba odbacuje tvrdnje o korupciji. Koga je onda prijavila SOA? Slika nije dostupna Iznijeli argumente 'U ime obitelji' demantira i Karamarka i Josipovića

Motel Plitvice preuzeo je nakon što je po nalogu Javne ustanove NP Plitvička jezera kao većinskog vlasnika Motela Plitvice d.o.o. provedeno dubinsko snimanje. Cilj dubinskog snimanja bio je utvrđivanje realnog stanja imovine i obveza.

Dubinsko snimanje utvrdilo je da društvo Motel Plitvice d.o.o. kontinuirano posluje s gubitkom od 1996. godine te do sada nisu analizirani razlozi gubitaka. Analizirajući prihode i rezultate poslovanje u posljednjih pet godina utvrđen je pad prihoda od 30% u usporedbi 2008. i 2012. Nije čista imovinskopravna situacija po pitanju nekretnina Motela a sam Motel opterećen je različitim sudskim sporovima. Provedena je i analiza tehničkog stanja objekta te procjena potrebnih ulaganja, u kojoj je utvrđeno izrazito loše tehničko stanje objekta zbog manjkavog, neadekvatnog i zastarjelog načina održavanja, te su procijenjene potrebe ulaganja preko 3,5 milijuna kuna, kako bi se objekt u građevinskom i tehničkom smislu doveo u funkcionalno stanje.

Boris Rak 32-godišnji je ekonomist s iskustvom u poslovanju nekretninama u privatnim tvrtkama za nekretnine. Iskustvo u području turizma stekao je u Javnoj ustanovi Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje, tvrtkama THR S.A. te Sol Melia Hotels Croatia. Specijalist je poslovnog upravljanja te magistar znanosti u upravljanju globalnim lancem opskrbe. Po prvi puta Motelom bi trebao upravljati stručnjak koji bi mogao za Motel Plitvice osigurati novi razvojni ciklus i ostvarivanje potencijala koji ova tvrtka nedvojbeno ima.

S obzirom na potencijal jedne od strateški najatraktivnijih lokacija uz prometnicu, uz dodatna ulaganja i kvalitetnu reorganizaciju poslovanja, Motel Plitvice ima preduvjete za profitabilno i kvalitetno funkcioniranje a rad dosadašnjih uprava koje svojom stručnošću očigledno nisu bile dorasle poslu, doveo je Motel u sadašnje, izrazito loše stanje.

Svoju nekompetentnost ne mogu opravdati ni slanjem dopisa u kojima se redom iznose neistinite tvrdnje koje se jednostavno mogu provjeriti.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene