Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gušenje grada

PRIJETI LI ZAGREBU EKOLOŠKA KATASTROFA? Bernardić upozorio - Vremena je sve manje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić upozorio je nedjelju da Zagrebu prijeti "napuljski scenarij s otpadom" ako se zatvori odlagalište Jakuševac, te pozvao gradonačelnika Milana Bandića da se "konačno posveti Zagrebu".

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić dodao je kako zabrinjava šutnja i nečinjenje odgovornih o novonastaloj situaciji s ukidanjem dozvole za odlaganje otpada na Jakuševcu jer Zagrebu krajem godine prijeti napuljski scenarij gušenja grada u vlastitom otpadu, upozorava Bernardić u priopćenju pozivajući se na medijske objave o sudskom ukidanju dozvole.

Pročitajte i ovo Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu Plastika - 3 Gomila se danima Novi problemi s otpadom na Jakuševcu: "Tomašević naglo ušuti kada treba reći o suradnji s Pripuzovim tvrtkama"

Odgovorne pita „Prijeti li Zagrebu ekološka katastrofa ukoliko se zatvori odlagalište otpada Jakuševec“, te poziva gradonačelnika Bandića da se konačno posveti Zagrebu i gradskim problemima, a posebno ovom pitanju jer je "vremena sve manje".

"Sprječavanje trenutnog zatvaranja Jakuševca zbog sudskog ukidanja potrebne dozvole za odlaganje mora biti prvi prioritet i zahtjeva brzu i kvalitetnu reakciju kako se u Zagrebu ne bi napisala još jedna mračna priča o neodgovornom i lošem gospodarenju otpadom", ističe se u priopćenju zagrebačkog SDP-a koje potpisuje njegov predsjednik Davor Bernardić.

Vezano uz ukidanje dozvole za Jakuševac, gradonačelnik Bandić 8. rujna je pojasnio da nije riječ o dozvoli za rad tog odlagališta, već da je Upravni sud poništio okolišnu dozvolu.

"Ne radi se o dozvoli za rad tog odlagališta, nego za nadziranje", rekao je Bandić te pozvao ministra Slavena Dobrovića (Most) da što prije izda novu okolišnu dozvolu.

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik zagrebačke organizacije stranke Davor Bernardić najavio je nedavno svoju kandidaturu za zagrebačkog gradonačelnika na lokalnim izborima iduće godine, na kojima će biti jedan od protukandidata aktualnom gradonačelniku Milanu Bandiću. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene