Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktualni sat

Davor Bernardić: Ne znam je li riječ o "političkom dealu" to što HDZ-ovci nisu postavljali pitanja Bandiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na pitanje novinara kako komentira to što niti jedan zastupnik HDZ-a nije postavio pitanja gradonačelniku Bandiću na aktualnom satu, Davor Bernardić je odgovorio: "Mislite da li je riječ o političkom dealu, to ne znam. To morate pitati zastupnike HDZ-a".

Predsjednik zagrebačkog SDP-a i potpredsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić istaknuo je u utorak kako ne zna je li riječ o "političkom dealu" to što niti jedan HDZ-ov gradski zastupnik na aktualnom satu skupštinske sjednice nije postavio pitanja zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, a predsjednik Kluba gradskih zastupnika HDZ-HSP AS-BUZ Mario Župan je rekao kako će svoje primjedbe dati u raspravi.

Pročitajte i ovo Vesna Pusić (Foto: Dnevnik.hr) Pregovori o sastavljanju Vlade Pusić: Nalazimo se u velikoj opasnosti; Kolakušić podnosi ostavku, poznato tko će ga zamijeniti u Saboru Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Na pitanje novinara kako komentira to što niti jedan zastupnik HDZ-a nije postavio pitanja gradonačelniku Bandiću na aktualnom satu, Bernardić je odgovorio: "Mislite da li je riječ o političkom dealu, to ne znam. To morate pitati zastupnike HDZ-a".

Tomislav Karamarko: HDZ ne može u Vladi sjediti sa onima koji su četiri godine uništavali državu

Novinari su poslušali Bernardića te su predsjednika Kluba gradskih zastupnika HDZ-HSP AS-BUZ Marija Župana (HDZ) to pitali. Na tvrdnju novinara kako je znakovito što na aktualnom satu gradski zastupnici HDZ-a nisu postavili niti jedno pitanje Bandiću i znači li to da su se na državnoj razini dogovorili o koaliciji, Župan je odgovorio kako misli da ne.

"Mislim da ne. Danas nismo na aktualnom satu išli s pitanjima iz određenih razloga, jer ćemo u raspravi o proračunu, i na odborima smo komentirali te prijedloge proračuna, pa ćete vidjeti, bit ćemo kritični prema ovome prvom čitanju jer definitivno se vidi da je povećanje za zaposlene, smanjlo se u socijali, smanjilo se u gradu Zagrebu što se tiče vijeća gradskih četvrti, nema kapitalnih ulaganja. Nadamo se da će gradonačelnik i stručne službe prihvatiti neke naše zahtjeve i amandmane pa ćemo onda lakše razgovarati o podržavanju proračuna", odgovorio je novinarima HDZ-ov gradski zastupnik i predsjednik Kluba gradskih zastupnika HDZ-HSP AS-BUZ Mario Župan.

Bandić: Ako su se dogovorili, dobro je da su se dogovorili

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je u utorak u pauzi rasprave zagrebačke Gradske skupštine da izjava predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da će biti mandatar nove vlade "znači da su se dogovorili", ocijenivši da je dobro da su se dogovorili.

"Onda su se dogovorili. Pa dobro da su se dogovorili", rekao je zagrebački gradonačelnik na pitanje je li čuo izjavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da će biti novi mandatar. Upitan je li i on u tim dogovorima, Bandić je kratko poručio: "Polako".

Aktualni sat zagrebačke Gradske skupštine u utorak je obilježio rekordno mali broj pitanja gradskih zastupnika, tek devet. Postavljali su ih isključivo zastupnici SDP-a, što je izazvalo špekulacije oko formiranja vlade i kome će se prikloniti stranka Milana Bandića u Saboru.

HDZ nije imao nikakva pitanja o gradskoj problematici.

Na upit kako je zadovoljan raspravom o gradskom proračunu za iduću godinu, kazao je da će, ako se ne usvoji, izbori biti u svibnju iduće godine, a ako se usvoji, u svibnju 2017.

"Što se mene tiče, ja sam za redovne izbore. Ne odlučujem sam o tome. O tome će odlučiti zastupnici", dodao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene