Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Navijači velikog srca

Darežlljivi Škoti donirali novce za inkubatore za nedonoščad!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nisu huligani i ne vrijeđaju protivnike. Nisu škrti, već prilično darežljivi, i to što nose nisu suknje, nego kiltovi. Naravno riječ je o Škotima. U našu su metropolu donijeli dobro raspoloženje i razbili poneku predrasudu o sebi kao o narodu.

Slušaju narodnu glazbu, uživaju u dobrom pivu i uglavnom ne nose hlače. 'To nisu suknje. Suknje nose žene, mi nosimo kiltove', kazao je John Daly, predsjednik navijačke udruge Tartan Army.

Pročitajte i ovo Screenshot Maksimir slavi Građani počeli prijavljivati potres u Zagrebu, a onda je stiglo objašnjenje koje nisu očekivali: "Nije potres..." Sukob navijača - 1 Dinamo Rijeka Umjesto nogometa, ponovno priča o navijačkim incidentima: "To vam je bilo kao ratno stanje, samo gledate kako da se spasite"

Prva predrasuda je demantirana. Idemo na sljedeću. Da nisu teški na novčaniku, dokazali su doniravši novac za inkubatore za nedonoščad. 'Od 2003. na svakoj utakmici koju Škotska igra u gostima doniramo novac dječjim udrugama u gradu gdje igramo. To činimo jer smo shvatili da imamo tu sreću da možemo putovati svijetom i navijati za svoju momčad, a uvijek ima djece koja nisu toliko sretna', kazao je Daly.

>>
Hrvatski navijači traže nezavisnost za Škotsku

Iako se uz njihovu reprezentaciju posljednjih godina ne vežu značajniji uspjesi, među drugim navijačima su uvijek rado viđeni gosti. Podružnica Tartan Armyja postoji i u Hrvatskoj. 'Nas je, ustvari, najviše privuklo to, ta njihova pozitiva. Kod njih ne postoji loše, kod njih može samo dobro i još bolje', kazao je Dejan Lukež iz Tartan Army Croatia.

Sličan odnos gaje hrvatski i škotski novinari. Igra je bila poštena, ali bez popuštanja. Hrvatska je uvjerljivo slavila. Rezultat je bio 7:2. 'Veoma, veoma slični nama, jako strastveni prema igri i to su danas pokazali, ali izgleda da im fali malo više kvalitete', kazao je Milan Stjelja, sportski novinar Nove TV.

Jedno je sigurno - Škoti su uvijek dobro raspoloženi. I dokaz su da se navija srcem.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene