Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon posjete Srbiji

Dačić: Težište istrage o Hypo banci je na Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić rekao je da austrijska policija poslovanje koruške Hypo Alpe Adria Bank istražuje prije svega u Hrvatskoj, ali da će biti provjereno je li bilo i nepravilnosti u Srbiji, javljaju beogradski elektronski mediji.

Dačić je novinarima u Srbiji nakon što se vratio iz dvodnevnog posjeta Salzburgu rekao da je prethodna dva dana razgovarao o istrazi austrijske policije, između ostalih sa šefom austrijske kriminalističke policije Franzom Langom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ivan Herak ključni svjedok u Hypo aferi? 'Pritisaka je bilo sa svih strana, i iz Hypo banke, ali ostali smo čisti' Slika nije dostupna Potvrdio za Novu TV 'Kulterer nije studirao sa Sanaderom niti je s njim imao privatne veze'

>> Lihtenštajn pokreće postupak protiv Zagorca?

'Ono što su oni uočili mi ćemo istražiti do kraja, ali po njihovim je riječima težište istrage na Hrvatskoj', navode mediji Dačićeve riječi.

Također je rekao da će policija pomoći kako bi se 'rasvijetlila istraga koja se tiče Srbije'. 'Istražit ćemo do kraja' elemente koji se tiču Srbije, rekao je.

Austrijska policija već dulje vrijeme istražuje poslovanje Hypo Alpe Adria Banke koja je umiješana u više skandala u Austriji, Njemačkoj i u zemljama jugoistočne Europe, između ostalih u Hrvatskoj. Jedan od bivših direktora, Wolfgang Kulterer, nalazi se u pritvoru. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene