Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Peteročlana skupina nedavno je u Zagrebu izvela računalnu prijevaru, gdje je u nekoliko ilegalnih transakcija prebacila novac s računa jedne tvrtke na privatne račune.


Iako tvrde da je u prijevari sudjelovalo pet osoba tužiteljstvo je objavilo da su im dva člana skupine nepoznata, dok je dvoje u bijegu. Prebacili su čak 1,8 milijuna kuna.
    
Jedinom dostupnom osumnjičenom, 20-godišnjem cyber kriminalcu određen je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na druge sudionike, dok je protiv dvoje poznatih ali nedostupnih, među kojima je i jedna žena, zatvor određen i zbog bijega.
    
Među trojkom protiv koje je određen istražni zatvor je i 31-godišnja Hrvatica te 22-godišnji državljanin susjedne Bosne i Hercegovine za kojega tvrde da je oranizator skupine.

Vezani članci Slavko Sobin i Elizabeta Brodić Domaće zvijezde uživale na premijeri prvog filma o noćnom provodu u Beogradu Zapalio se stan na 9. katu u Vlaškoj ulici u Zagrebu - 1 Zapalio se stan na 9. katu: U Zagrebu gorio neboder, na terenu 33 vatrogasca

>>Cyber kriminal: Pljačkaši banaka oružje su zamijenili tipkovnicama!
    

Tužiteljstvo skupinu tereti da su 5. rujna izmijenili podatke računalnog sustava te obavili više novčanih transakcija kojima su s bankarskog računa jednog trgovačkog društva, prebacili milijunski iznos na svoje, ranije otvorene račune. Nije poznato je li policija pronašla novac kojeg su ukrali.
    
Za kazneno djelo računalne prijevare sa znatnom materijalnom štetom zakon predviđa kaznu od jedne do osam godina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook