Karta s upozorenjima Meteoalarma (Foto: screenshot Meteolarm)
Karta s upozorenjima Meteoalarma (Foto: screenshot Meteolarm) Foto: screenshot Meteolarm

Savjetujemo javnost da se izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja, navodi se u upozorenju Meteoalarma.


Meteolarm je za četvrtak izdao crveno upozorenje za Primorje i Kvarner te Velebitski kanal, gdje se, kako se navodi, očekuje mjestimice jak i vrlo jak, ujutro i olujni sjeveroistočnjak. Najjači udari vjetra bit će od 65 do čak 150 km/h.

Vezani članci Kiša u Zagrebu, ilustracija -1 Oglašeno narančasto upozorenje Meteoalarma, ponegdje bi moglo pasti i do 70 litara kiše po četvornom metru Turisti u Opatiji, ilustracija - 1 Istražili smo hoće li hrvatski hotelijeri spustiti cijene za sezonu: "Mislim da sada trčanje za gostom neće puno toga donijeti"

"Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Savjetujemo javnost da se izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti, pa ako putujete, pratite informacije o prometu", navodi se u upozorenju Meteoalarma.

Narančasto upozorenje izdano je za regije Rijeke, Gospića, Zagreba i Karlovca, kao i sjeverne Dalmacije i zapadne Istre. Kontinentalne dijelove, po Meteoalarmu, očekuju snježne padaline, i to do 40 cm, te gusta magla. Navedeno je i kako će uvjeti za vožnju biti opasni. Dalmaciju i Istru čeka jak vjetar, i do 100 km/h, pa se upozoravaju i pomorci da ne izlaze na more.