Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA KOPNU SNIJEG

Crveno upozorenje Meteoalarma: Vrijeme će u četvrtak biti vrlo opasno, Jadran na udaru olujnog vjetra

Karta s upozorenjima Meteoalarma (Foto: screenshot Meteolarm)
Karta s upozorenjima Meteoalarma (Foto: screenshot Meteolarm) Foto: screenshot Meteolarm
Savjetujemo javnost da se izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja, navodi se u upozorenju Meteoalarma.

Meteolarm je za četvrtak izdao crveno upozorenje za Primorje i Kvarner te Velebitski kanal, gdje se, kako se navodi, očekuje mjestimice jak i vrlo jak, ujutro i olujni sjeveroistočnjak. Najjači udari vjetra bit će od 65 do čak 150 km/h.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Ilustracija Izdano upozorenje Upaljen narančasti meteoalarm: Dijelu Hrvatske prijeti snažan vjetar

"Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Savjetujemo javnost da se izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti, pa ako putujete, pratite informacije o prometu", navodi se u upozorenju Meteoalarma.

Narančasto upozorenje izdano je za regije Rijeke, Gospića, Zagreba i Karlovca, kao i sjeverne Dalmacije i zapadne Istre. Kontinentalne dijelove, po Meteoalarmu, očekuju snježne padaline, i to do 40 cm, te gusta magla. Navedeno je i kako će uvjeti za vožnju biti opasni. Dalmaciju i Istru čeka jak vjetar, i do 100 km/h, pa se upozoravaju i pomorci da ne izlaze na more.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene