Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crobarometar u Dnevniku Nove TV

POPULARNA JE, ALI... Predsjednici već treći mjesec pada potpora među građanima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i dalje uživa veliku potporu, točnije građani o njoj imaju pozitivan dojam uz jedan 'ali'. Dnevnik Nove TV u CROBAROMETRU donosi ipak, jedan po nju zabrinjavajući trend.

Rad predsjednice Kolinde Grabar Kitarović podržava 52 % ispitanika, ali taj broj već treći mjesec opada i ona je u tom razdoblju izgubila 12 postotnih poena potpore građana. Istodobno, već treći mjesec raste broj građana koji ne odobravaju njezin rad i trenutačno je njih 37 %. Uz predsjednicu su i dalje birači HDZ-a i to s više od 90 %. A njezina popularnost, iako velika, daleko je ispod popularnosti koju su imali njezini prethodnici.

POZITIVAN DOJAM – KLJUČNIH POLITIČARA U ZEMLJI

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna CYBER KOMUNIKACIJA OBJAVLJUJU SVE I SVAŠTA 'Političari nisu u potpunosti shvatili svrhu društvenih medija' Slika nije dostupna Burne reakcije Glasači MOST-u: 'Vi ste dno dna! Ovo je sramota, lagali ste!'

Donosimo dojam građana o najvažnijim političarima na vlasti i u oporbi koji sudjeluju u odlučivanju te donošenju političkih odluka.

Predsjednica je i dalje na prvom mjestu i o njoj pozitivan dojam ima 60 % birača, ali bilježi i tu blagi pad popularnosti u odnosu na mjesec prije kada ju je podupiralo 65 % birača. Negativan dojam o njoj ima 32 % birača.

Premijer Tihomir Orešković pak ima i dalje uz sebe 59 % birača koji o njemu imaju pozitivno mišljenje, a njih 26 % o njemu misli negativno.

Dvije ključne osobe vodećih stranaka ne stoje po pitanju dojma među biračima dobro. O Tomislavu Karamarku pozitivan dojam ima 22 % birača, a negativan 69 %. O Zoranu Milanoviću pozitivan dojam ima 31 % birača, a negativan njih 60 %.

Božo Petrov, koalicijski partner Domoljubne koalicije ima 42 % birača koji o njemu imaju pozitivno mišljenje, a njih 45 % o njemu ima negativan dojam.

TRI INSTITUCIJE

U ožujku su tri institucije također slabije ocijenjene od strane građana. Predsjednica tako dobiva 3,10 i to je treći mjesec da joj potpora pada. Banski dvori su sada ocijenjeni s 2,42 i također su pali. Još su u veljači imali ocjenu 3.

Hrvatski sabor već tradicionalno je najlošije ocijenjen među građanima pa ožujak završava s ocjenom 2,11.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene