Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do kraja mjeseca

Crnogorsko će odvjetništvo saslušati Kneževića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crnogorska vrhovna državna odvjetnica Ranka Čarapić izjavila je da će kontroverzni crnogorski biznismen Ratko Knežević biti saslušan do kraja ovog mjeseca u vezi s izjavama o umiješanosti crnogorskih dužnosnika u tzv. duhansku aferu i povezanosti s ubojstvom hrvatskog novinara Ive Pukanića, prenose u ponedjeljak podgorički elektronički mediji.

Čarapić je kazala kako je odvjetništvo zatražilo saslušanje Kneževića i još nekih osoba te da je taj postupak u tijeku. ‘Stupili smo u kontakt s Kneževićem i on je pristao dati izjavu. Sud će sada početi taj postupak, u kojemu treba osigurati pravne pretpostavke i uvjete da se obavi saslušanje’, rekla je Čarapić i iznijela dvije mogućnosti za uzimanje te izjave - u okviru međunarodne pravne pomoći ili videovezom. Ratko Knežević je u brojnim javnim nastupima i pred hrvatskim istražiteljima iznio optužbe o umiješanosti crnogorskih dužnosnika, osobito premijera Mila Đukanovića, inače njegova kuma, u krijumčarenje pa i to da, zajedno sa srpskim biznismenom Stankom Subotićem Canom, stoji iza ubojstva Ive Pukanića.

Pročitajte i ovo Dolazak pritvorenih navijača na sud u Ateni - 16 SASLUŠANJE IDUĆA TRI DANA FOTO/VIDEO Dio Bad Blue Boysa dao iskaz, evo što su isticali u obrani Slika nije dostupna Na granici Autom naletjeli na minu: Pet ranjenih

>> Je li Pukanića ubio duhanski kartel?

Đukanović je u crnogorskom parlamentu odbacio te optužbe, nazvavši ih ‘konstrukcijama’ te je rekao da će to pokazati postupak koji se vodi u talijanskom odvjetništvu u Bariju. Također je istaknuo da se nikad nije skrivao iza svog imuniteta te da je s talijanskim istražiteljima razgovarao dobrovoljno.

Crnogorska policija istražuje Kneževićeve navode u medijima

Crnogorski ministar unutarnjih poslova i javne uprave Ivan Brajović rekao je danas u Zagrebu da crnogorska policija provjerava sve moguće navode po kojima je duhanska mafija umiješana u ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franića. Brajović je to izjavio novinarima, nakon sastanka s hrvatskim ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom, odgovarajući na pitanje je li crnogorska policija istraživala mogućnost da je u Pukanićevo ubojstvo umiješana crnogorska mafija. Dodao je da su navodi crnogorskog poduzetnika Ratka Kneževića, potaknuli državno odvjetništvo da s njime ‘zatraži razgovor i ta je procedura u tijeku’.

Izvještaj EK govori o napretku

Brajović je rekao da bi se suzdržao od bilo kakvih drugih ocjena o Crnoj Gori kao Al Qaidi, kako ju je Knežević predstavljao. Izvještaj Europske komisije za Crnu Goru u 2009. i izvještaj o viznoj liberalizaciji govore o stalnom napretku pa su te dvije ocjene potpuno nespojive, rekao je Brajović, dodajući da više vjeruje ocjeni Europske komisije. ‘Crnogorska policija i MUP potpuno su otvoreni i spremni za razmjenu svih informacija i nemam nikakvih dvojba da ćemo odlučno surađivati na tom planu’, rekao je Brajović.

Istaknuo je kako nema pitanja koja su zanimljiva u današnjem trenutku a da Karamarko i on o njima nisu razmijenili podatke. Po pisanju medija, Knežević, koji je Đukanoviću kum, nedavno je u Hrvatskoj svjedočio u istrazi ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića prije godinu dana u Zagrebu. Zbog tih ubojstava, USKOK je nedavno podigao optužnicu protiv Roberta i Luke Matanića, Amira Mafalanija, Slobodana Đurovića, Željka Milovanovića, koji je u pritvoru u Beogradu, te Bojana Gudurića, koji je u bijegu. Istog dana kad i u Zagrebu, za isti zločin u Beogradu su optuženi Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, Željko Milovanović i Milenko Kuzmanović. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene