Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispitani novi svjedoci

Je li Pukanića ubio duhanski kartel?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je prije nekoliko dana potvrđeno da je istraga ubojstva suvlasnika i novinara ‘Nacionala’ Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića završena, na zagrebačkom Županijskom sudu danas su ispitana još dva svjedoka, među kojima i crnogorski poduzetnik Ratko Knežević, neslužbeno se doznaje od izvora bliskog istrazi.

Hrvatskoj javnosti Knežević je postao poznat u srpnju ove godine kada je u intervjuima crnogorskim i srpskim medijima kazao da je za Pukanićevo ubojstvo odgovoran duhanski kartel iza kojega stoji crnogorski premijer Milo Đukanović, inače Kneževićev kum. Kao organizatora atentata na Pukanića, ali i šverca cigareta o kojemu je ‘Nacional’ u više navrata pisao, Knežević je optužio Stanka Subotića Caneta. U intervjuu jednom srbijanskom dnevniku Knežević je kazao da je ‘kartel’ izuzetno zabrinut zbog istrage Pukanićeva ubojstva te da se čak i diplomatskim kanalima pokušalo utjecati na usporavanje istrage koja ‘vodi prema Podgorici i Budvi’.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povjerio mu se Knežević: Jocić je 'premier liga' srpskih mafijaša Slika nije dostupna Duhanska mafija Nalogodavci Pukanićeva ubojstva Đukanović i Subotić?

Kako je istraga na zagrebačkom Županijskom sudu tajna nije poznato je li Knežević te optužbe ponovio i pred sutkinjom Ernom Dražančić. Zbog ubojstva Pukanića i Franjića istraga se vodi protiv Roberta i Luke Matanića, Amira Mafalanija, Slobodana Đurovića, Željka Milovanovića, koji je u pritvoru u Beogradu, te bjegunca Bojana Gudurića za kojim je raspisana međunarodna tjeralica i nagrada od 100.000 kuna.

>> Završila sudska istraga Pukanićeva i Franjićeva ubojstva

Uz njih, za isti zločin su osumnjičeni Milenko Kuzmanović i Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, protiv kojih se odvojeni postupak vodi u Srbiji. Jocića se tereti da je preko svog kuma Đurovića naredio i naručio ubojstvo, bratiće Matanić i Mafalanija da su nabavili eksploziv i ostalo potrebno za atentat, a Milovanovića i Gudurića da su bili izravni počinitelji ubojstva. Prema tvrdnjama hrvatskih i srbijanskih medija te se optužbe, među ostalim, temelje i na iskazu svjedoka pokajnika koji je sudjelovao u pripremi ubojstva, ali se nagodio s odvjetništvom i odlučio svjedočiti protiv ostalih osumnjičenika. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene