Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivša blagajnica HDZ-a tvrdi da su crnim fondovima financirane kampanje Jadranke Kosor.


Na isplatnicama, koje je blagajnica Branka Pavošević zakopala u vrtu, bilježeni su iznosi i osobe kojima je izdavan novac, a naknadno je na neke od njih dodala i bilješku da su u pozadini troškovi kampanje Jadranke Kosor, piše Večernji list.

Vezani članci Aplikacija Whatsapp (Foto: Igor Soban/PIXSELL) "Izbrisani" iz stranke: Zbog govora mržnje isključeno osam zagrebačkih HDZ-ovaca Andrej Plenković (Foto: Igor Soban/PIXSELL) Plenković: "U HDZ-u nema afere WhatsApp, već samo ono što je normalno i ono što nije"

Ako se ovi navodi pokažu točnima, bit će to prvi dokaz da je HDZ predsjedničku kampanju vodio nelegalnim sredstvima te presudni element za pokretanje kaznenog postupka kao pravne osobe. Večernji list neslužbeno doznaje da je Pavošević USKOK-u obrazložila svaku iskopanu isplatnicu. Na njima se spominju imena Ratka Mačeka, Darka Milinovića, Biance Matković, Antuna Vrdoljaka, fotografa Damira Hoyke, Jacquesa Houdeka, Miroslava Škore i drugih, piše Večernji.

Bivša blagajnica tvrdi da je gotovo 13 milijuna kuna otišlo na financiranje predsjedničke kampanje Jadranke Kosor 2004. i 2005. godine te za njezinu kampanju u 1. izbornoj jedinici za parlamentarne izbore 2007. Cijeli članak pročitajte ovdje.