Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svađe prije izbora

Crkva Mesića optužila da krši Ustav, on odgovara 'Mir i dobro'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Optužbe Crkve da krši Ustav, predsjednika Mesića nisu pretjerano uzrujale. No, nije mu dugo trebalo da u svom stilu odgovori nadbiskupu Srakiću.

Mir i dobro - poručio je predsjednik nadbiskupu Srakiću. No koliko će biti mira to ćemo još vidjeti. Već i ptice na grani znaju da se predsjednik i Crkva baš ne ljube. Omiljeno razdoblje za svađu je uoči izbora. Od devedesetih biskupi nisu ovako izravno slali poruke za koga glasati, tvrdi novinar Darko Pavičić koji već godinama piše o temama vezanim uz religiju. A s druge strane, kaže, svatko ima pravo glasa. 'Ako se već miješaju onda treba participirati i u onom što će se dogoditi poslije. Ne može se na nekoga utjecati, a kad izbori prođu reći čujte nas sad više nije briga mi ćemo sada voditi svoju politiku', objašnjava kolumnist Darko Pavičić.

Pročitajte i ovo Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali"

>> Mons. Srakić: Predsjednik krši Ustav

Do nedavno na meti oštrih predsjednikovih kritika bio je biskup Jezerinac. Optužio ga je da se miješa u politiku, pa onda da je SDP-ova obećanja nazvao sotonskim. Kap koja je prelila čašu bilo je kada je predsjednik čuo da Jezerinac citira Thompsonovu pjesmu koja završava stihovima 'Za dom spremni'. I onda za kaznu predsjednik nije bio pozvan na promociju monografije čiji je predgovor napisao.

Dvije godine poslije - idilična slika. I knjiga i Jezerinac došli su na Pantovčak. Nakon nekog vremena opet ista priča. Novi izbori, nova svađa. 'Biskupi su svoju poruku prenaglasili, ali to opet nije povod da se predsjednik Mesić dovodi u tu poziciju pa da s njima polemizira', dodaje Pavičić. Ovakvi su sukobi, tvrdi Pavičić, nepotrebni. Samo zabavljaju narod. A je li svađama odzvonilo? Teško, do novih je izbora tek nešto više od pola godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene