Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Čovjek tuljan' po 21. put u Dravi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nazočnosti mnogobrojnih Osječana u hladnu Dravu u Zimskoj luci danas točno u podne skočio je Duško Rudež, poznat kao "čovjek tuljan", koji se 21. put okupao u Dravi, uvijek na istome mjestu u isto vrijeme.

Ove godine "čovjek tuljan" imao je i pojačanje - dvoje kupača pomagača koji su zajedno s njim skočili u hladnu rijeku, gdje su najprije razbili led.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAGLO ŠIRENJE EPIDEMIJE Rijedak slučaj zaraze čovjeka u Engleskoj: Zdravstvena agencija objasnila razinu opasnosti Slika nije dostupna pas nije imao posebne simptome U BiH potvrđen prijenos koronavirusa s čovjeka na psa: "To je vrlo rijetko"

Nakon izlaska iz Drave Rudež je ogrnuo svoj plašt na kojem je od ove godine i hrvatski grb jer se snimke silvestrovskog kupanja objavljuju diljem svijeta, a obično se ne kaže iz kojeg je grada i države "čovjek tuljan".

"To je tradicija koja mi mnogo znači, posebice zato što svake godine dolazi sve više Osječana", rekao je Rudež.

Nazočni su bili predstavnici grada, među kojima i član osječkoga Gradskog poglavarstva Branko Lacković, koji se složio s prijedlogom okupljenih Osječana da taj događaj postane zaštitnim znakom Osijeka i da se "čovjeku tuljanu" trebaju osigurati bolji uvjeti za tu turističku atrakciju.

Rudež je za 14. siječnja najavio i kupanje u Dunavu u Vukovaru.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene