Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Antireklama

CNN objavio listu 12 turističkih destinacija koje treba izbjegavati u 2018., na listi i jedna hrvatska

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka TV kuća CNN objavila je listu mjesta u svijetu koje treba izbjegavati u 2018. godini. Na listi se nalazi i jedna vrlo popularna hrvatska destinacija.

Zbog nastojanja pojedinih popularnih turističkih destinacija u svijetu da smanje broj turista, zbog prevelikih gužvi ili narušavanja njihovog krhkog ekosustava, turisti imaju dvojbe oko odabira svoje iduće destinacije za odmor. S tim u vezi, CNN je napravio listu svjetskih destinacija koje bi američki putnici trebali izbjegavati u 2018. godini.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

Cinque Terre, Italija

Dva i pol milijuna turista u 2016. godini je za pet pitoresknih sela na talijanskoj rivijeri bilo previše pa su lokalne vlasti raspravljale da se broj turista godišnje ograniči na milijun i pol. Osim gužve, kao razlog je naveden i strah od klizišta.

Barcelona, Španjolska

Katalonsku prijestolnicu je u 2016. godini posjetilo čak 34 milijuna turista, što je 25 posto više nego 2012. godine. Građani Barcelone nezadovoljni su poplavom turista, a na ulicama grada nerjetko se mogu vidjeti i grafiti usmjereni protiv turista.

Gradske vlasti reagirale su smanjenjem kapaciteta smještaja.

Dubrovnik, Hrvatska

UNESCO našoj najposjećenijoj jadranskoj destinaciji prijeti oduzimanjem statusa svjetske baštine zbog ekstremnih gužvi tijekom turističke sezone, tako da su vlasti poduzele drastične mjere za smanjenje broja turista na 4000 dnevno, piše CNN i dodaje kako je ta brojka donedavno premašivala i 10.000 po danu. Planira se i smanjivanje broja trajekata koji ulaze u dubrovačku luku.

Na CNN-ovoj listi nalazi se ukupno 12 destinacija, a među njima su i otok Skyre u škotskoj, Venecija, grčki Santorini, Butan, Mount Everest, indijski Taj Mahal, peruanski Machu Picchu i ekvadorsko otočje Galapagos.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene