Članovi Slobodne Hrvatske okupili su se ispred Sabora i zatražili deblokadu računa svih blokiranih građana i donošenje novog Ovršnog zakona.


S izmjenama i dopunama Ovršnog zakona ne slažu se blokirani građani kao ni članovi Slobodne Hrvatske koji to nazivaju kozmetičkim mjerama.

Vezani članci Prosvjedi u Kolumbiji - 1 Razgovarali smo s Kolumbijcem koji nam je opisao žestoke prosvjede zbog porezne reforme u jeku pandemije: ''Mogli bismo bankrotirati'' Sjednica Sabora Izglasane izmjene Ovršnog zakona: Poznato što ne smije biti ovršeno, ukidaju se deložacije do proljeća, smanjuju troškovi postupka

Oni su jutros ispred Sabora zatražili deblokadu računa svih blokiranih građana kojih je u Hrvatskoj, prema posljednjim podacima, 327 tisuća.

Traže donošenje potpuno novog Ovršnog zakona te upozoravaju na još masovnija iseljavanja. Od borbe za promjenama ne odustaju sve dok se ne donese novi zakon.

"Tražimo deblokiranje naših računa odmah i sada. Ovdje je jedan mali dio potpisa koje smo skupili, od 35 tisuća potpisa. Željeli smo da to ljudi vide uživo, da znaju da iza svakog ovog potpisa stoje ljudi, obitelji, prijatelji ugroženih koji i dalje napuštaju našu zemlju", kaže Danijel Galović iz Slobodne Hrvatske.

Njegov kolega Ivan Pokupec dodaje da su se okupili upravo zato da pokažu kako inicijativa ima široku potporu građana. "Jednostavno mi od toga ne odustajemo dok se ne donese potpuno novi Ovršni zakon", kaže Pokupec.