Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poskupljenje

Ovo su nove cijene goriva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ina je od ponoći podigle cijene goriva, sukladno naputku Ministarstva gospodarstva.

Cijene benzinskih goriva na Ininim benzinskim postajama porasle su za devet lipa pa je nova cijena Eurosupera BS 95 10,26 kuna po litri (stara cijena 10,17 kuna), dok je nova cijena eurosupera BS 98 10,58 kuna po litri (stara cijena 10,48 kuna).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministarstvo objavilo cjenik Osjetno poskupljuje gorivo, doznajte koje su nove cijene! Slika nije dostupna Novi cjenik Evo s kakvim ćemo cijenama goriva ući u EU!

>> Od ponoći poskupljuju motorni benzini i dizelska goriva

Cijena Eurodizela BS porasla je za četiri lipe te sad iznosi 9,69 kuna po litri.

Za četiri lipe po litri poskupili su i plavi dizel, odnosno plinsko ulje bojano plavom bojom te plinsko ulje s oznakom euro (loživo ulje EURO). Nova cijena loživog ulja EURO iznosi 6,85 kuna (do sada 6,81 kunu), a nova cijena plavog dizela 6,10 kuna po litri (do sada 6,06 kuna).

Ministarstvo je jučer objavilo najviše cijene derivata sukladno novom Pravilniku o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, koji je na snazi od početka ove godine.

U novom je Pravilniku dijelom promijenjena odredba o najvišoj dopuštenoj promjeni cijena - do sada su cijene mogle biti korigirane do najviše 3 posto i u slučaju rasta ili pada, dok se po novome u slučaju rasta cijena zadržava taj gornji prag od najviše 3 posto, ali povećava se prag za slučaj sniženja cijena, pa cijene u odnosu na važeću najvišu cijenu mogu pasti najviše za 6 posto.

I prema novom Pravilniku promjena cijena naftnih derivata ponajviše ovisi o kretanju cijena naftnih derivata na mediteranskom tržištu te tečaju američkog dolara, a kao i do sada Ministarstvo gospodarstva će svakih 14 dana obračunavati i objavljivati najviše maloprodajne cijene naftnih derivata, a naftne kompanije u tom razdoblju mogu mijenjati cijene, ali one ne smiju biti veće od maksimalnih koje je objavilo Ministarstvo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene