Otvoren je volonterski klub u Prvoj srednjoj informatičkoj školi.


Povodom Međunarodnog dana sreće Prva srednja informatička škola odlučila se za vrlo zanimljiv potez. Nakon niza dobrotvornih i humanitarnih akcija koje već godinama organiziraju učenici i profesori ove škole, otvara se Volonterski klub u kojem su članovi baš svi profesori i učenici.

Vezani članci Milana i Goran Vlaović (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Ljubavni brodolomi Ćirinih sinova: Samo trojica nisu okončala svoje brakove, a jedan se među Vatrenima posebno ističe Loš dan (Foto: brightside.me) Točno se sjećaju trenutka u kojem im je sreća okrenula leđa

Klub je otvoren kako bi se što organiziranije mogli ostvarivati budući humanitarni i dobrotvorni projekti. Učenici već sad redovno odlaze u Noinu arku, sakupljaju potrepštine za djecu iz Afrike, izrađuju čestitke za humanitarne akcije zbog čega je ravnateljica škole Jadranka Tudović vrlo ponosna na svoje učenike.

'Vjerujem da je humanitarno djelovanje vrlo važno za razvoj osobnosti i cjelovit napredak mladih stoga me veseli da cijela škola volontira!', izjavila je ravnateljica Jadranka Tudović.

Sreća se množi dijeljenjem

Volonterski klub otvoren je upravo na Međunarodni dan sreće, a čak i znanstvena istraživanja pokazuju da ljudi koji dijele sretne trenutke i pozitivne vrijednosti i sami žive sretnije.

Učenici škole, kako bi podijelili vlastita znanja i kreativnost, pozvali su korisnike doma za djecu A. G. Matoš iz Zagreba na kreativnu informatičku radionicu te niz drugih predavanja i sadržaja vezanih za Međunarodni dan sreće. Na taj dan učenici škole izrađivali su i čestitke za Uskrs, čiji je prihod namijenjen za udomiteljsku obitelj iz Samobora.

Humane zvijezde Hrvatske podržale su otvaranje kluba

Otvaranju Volonterskog kluba prisustvovali su i Miroslav Bičanić, potpredsjednik Humanitarne udruge Humane zvijezde Hrvatske, koji je zajedno sa ravnateljicom škole Jadrankom Tudović i presjekao vrpcu, poznati nogometaši iz Humanih zvijezda - Goran Vlaović i Edin Mučin te pjevač Leo.

Obrazovanje u duhu ljudskih vrijednosti

Nije ovo prva suradnja Prve srednje informatičke škole i Humanih zvijezda Hrvatske. Naime, učenici Prve srednje informatičke škole prihvatili su se projekta izrade besplatne web stranice za Humane zvijezde Hrvatske.

'Vrlo nam je važno da ljudske vrijednosti u našoj školi čine važan dio obrazovanja mladih i objeručke smo se prihvatili projekta web stranice za Humane zvijezde', dodala je Gđa Tudović.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook